5 najpogostejših zdravstvenih težav, s katerimi se boste srečali tudi to jesen

0
916

Po sončnem poletju ponovno prihaja jesen in z njo spremembe vremena, ki močno vplivajo na naš imunski sistem. Jeseni zorijo plodovi, ki so se pripravljali celo leto, pada listje, znižujejo se temperature in narava se počasi pripravlja na počitek. Naše telo se mora prilagoditi spremembam temperature, življenjskega stila in tudi večji izpostavljenosti virusom in bakterijam, ki grejo roka v roki z jesenskim vremenom in nastopom otrok v vrtec in šole.
Katere se najbolj pogoste težave, ki jih prinaša jesen in kaj lahko storimo?

1. Težave z dihali in alergije
S spremembo temperature se počasi prične tudi z ogrevanjem notranjih prostorov in to lahko povzroči bolj suh zrak in nagnjenost k različnim okužbam dihal. Prav tako se alergikom pogosto poslabšajo simptome alergijskega rinitisa ali astme. Poleg jesenskega čiščenja notranjih prostorov, uporabe vlažilcev in čistilcev zraka za dihala lahko poskrbimo tudi od notri navzven. Lahko v naš jedilnik vključimo sezonsko zelenjavo in sadje, veliko vitamina C, beta karotena in različnih vitaminov. Dihala lahko okrepimo tudi s pomočjo posebnih mešanic vitaminov in izvlečkov rastlin.
https://extenlab.si/izdelek/zascita-dihal-air-defense-now-90-kapsul/

2. Bolečine kosti in sklepov
Po poletju padejo temperature in se menja tudi pritisk, kar občutijo predvsem ljudje nagnjeni k bolečinam sklepov in kosti. S padcem pritiska zatekajo živci v tkivu in bolečine so bolj izrazite, ljudje se srečujejo tudi z občutkom »trdih« sklepov. Na trgu je na srečo kar nekaj učinkovitih pripravkov, s katerimi si lahko pomagate – mazil ali prehranskih dopolnil izdelanih iz kakovostnih sestavin.

3. Oslabljene lase in koža
Jesensko vreme in konec poletja pusti sledi tudi na naših laseh in koži. Koža je zaradi sprememb bolj suha, pogosto pa nese znake obremenjenosti od sonca še iz poletja. Enako velja za lase. Po poletju se veliko ljudi sooča z izpadanjem las, suhim lasiščem in prhljajem. Lasem, koži in nohtom v tem obdobju lahko privoščite posebno nego z uporabo kakovostnih negovalnih in vlažilnih izdelkov, lahko pa za nje poskrbite tudi od notri – z uporabo ustreznih prehranskih dopolnil, ki vsebujejo cink, hialuronsko kislino, niacin in različne vitamine (A, C, E) in minerale.
https://extenlab.si/izdelek/podpora-za-lase-kozo-nohte-now-90-kapsul/

4. Preobremenjen imunski sistem in slabo počutje
Nenazadnje si vsako jesen zmerimo moči tudi z različnimi bakterijami in virusi. Ko je naš imunski sistem oslabljen in prezaposlen z zaščito telesa pred virusi, se rade pojavijo tudi kronične težave, s katerimi se pogosto borimo – različna vnetja in bolečine. K temu se pogosto pridružijo tudi slaba volja, pomanjkanje energije in celo depresije.
V tem času je toliko bolj pomembno poskrbeti zase, telesu vnesti vse potrebne vitamine in minerale, probiotike, v telo vnesti zadostno količino vode, spanca, čim več se gibati na svežem zraku in tudi ko ni sonca, dodajati telesu pomemben sončni vitamin D3.
https://extenlab.si/izdelek/d3-vitamin-4000-ie-super-strong-extenlab-60-kapsul/

5. Pojav kroničnih težav
Tudi kronične težave našega telesa je treba sprejeti in pravočasno ukrepati, preden postanejo neznosne in nas spravijo v še večjo zadrego. Okrepite oslabljen del telesa s prehranskimi dopolnili, uvedite ustrezne ukrepe, svetujte se z zdravnikom in ne dovolite, da vam te zaplete pokvarijo ta lep, barvast čas namenjen regeneraciji telesa in duha po poletju polnem dogodivščin.

Extenlab d.o.o.

 

Oglasno sporočilo