Otroška folklorna skupina Verine zvezdice je nastopila na Ljubnem

0
930

Otroška folklorna skupina Verine zvezdice, ki že vrsto let deluje v okviru Osnovne šole Marije Vere, je leta 2012 dobila prvih 14 kompletov oblačil. Danes jih ima okoli 50 in za vse je poskrbela šivilja gospa Helena Trobentar, ki je zelo dejavna v kulturnem društvu na Ljubnem, od koder prihaja. Ob 100-letnici Kulturnega društva Ljubno ob Savinji je v petek, 23. septembra, ob 18.00 v dvorani Kulturno-poslovnega centra Ljubno in Kongresnega centra KLS potekala prireditev s predstavitvijo oblačilne kulturne dediščine in folklore, na katero je gospa Helena povabila tudi Otroško folklorno skupino Verine zvezdice.

Poleg otroške folklorne skupine so z Duplice nastopile tudi ljudske pevke Predice, saj je Helena Trobentar poskrbela tudi za njihovo oblačilno podobo. Na odru so se predstavili še citrarka Mojca Kumprej, pražnje opravljeni Podplaninci, Otroška folklorna skupina Facki iz OŠ Frana Kocbeka Gornji Grad in Folklorna skupina Ošterija iz Bočne.

Mali folklorniki so se odlično odrezali. Nastopili so kar s štirimi plesnimi točkami in navdušili polno dvorano na Ljubnem. V Kamnik so se vrnili ob 21.30 in čeprav je bila za nekatere pot zaradi ovinkaste ceste zelo naporna, so se na avtobusu ves čas razlegali veseli glasovi, ki so že spraševali, kdaj sledi naslednji nastop.

Foto: Gašper Kozjan in Vanja Hočevar


Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here