Rollse-Royce Phantom kot županski avto?

0
996

Bi odstranili ograjo na meji? Ali podpirate spremembe dohodninske zakonodaje? Takšna in podobna vprašanja zastavljajo kandidatom za predsednika republike. Za prave odgovore je najprej potrebno postaviti primerna vprašanja. Tovrstna vprašanja pa gotovo nimajo kaj dosti opraviti z vlogo predsednika republike. Ograja je v domeni vlade, dohodninsko zakonodajo pa bo spreminjal državni zbor. Kaj torej vprašati kandidate in kandidatinje za predsednika republike? Glede na pristojnosti, ki jih ima bi zadostovalo krajše soočenje. Še najpomembnejša je tista o predlaganju kandidatov za ustavne sodnike. Sedanji se tu ni izkazal. Ravno nasprotno, med drugim je predlagal za ustavnega sodnika Roka Svetliča, tistega, ki je kar 17 let rabil za končanje študija na pravni fakulteti. Nobena odvetniška pisarna ne bi zaposlila pripravnika, ki je skoraj dve desetletji pisal diplomo. Še več, opravil ni niti pravniškega državnega izpita (PDI), ki je zahtevani pogoj za zaposlitev strokovnega sodelavca na najbolj zakotnem sodišču v državi. Za ustavnega sodnika pa je kot kaže dober tudi filozof.

Za ustavne sodnike so kandidirali med drugim tudi resnično ugledni strokovnjaki. Na volitvah za župane pa je že med kandidati in kandidatinjami sila šibka izbira. Primernih vprašanj za kandidate za župana občine Domžale pa je vsaj toliko kot je prepotrebnih investicij. Z obzirom na povečano priseljevanje v občino Domžale in starajoče prebivalstvo je daleč najbolj pereča prenova zdravstvenega doma. Ali veste da nekatere oddelke že selijo na dislocirane enote? Tako je namreč v primeru centra za duševno zdravje odraslih. Tudi patronažna služba je menda predvidena za selitev. Poraja pa se tudi upravičena skrb, da bo to domžalski TEŠ 6. Samo za bazen, ki ga nikoli ne bo, je bilo porabljenih 143 000 evrov le za projektno dokumentacijo! Vendar pa se tudi najmanjši projekti nikamor ne premaknejo. Že pred meseci je bilo poškodovano atletsko metališče do te mere da je trening onemogočen. Atletski klub Domžale kljub temu, da ima v svojih vrstah petega najboljšega mladinca na svetu Janija Emberšiča, ne more trenirati atletskih metov.

Vprašanj pa ni konec samo na področju investicij. Zna kateri od pretendentov za županski stolček odgovoriti na vprašanje, kaj meni o tem, da se domovi krajanov (ki so bili financirani izključno s strani občine) v celoti dajejo v upravljanje gasilskim društvom, ki za njihovo uporabo praktično ne plačujejo uporabnine. Medtem pa se za športne objekte, ki so jih gradila športna društva le tem zaračunava vsako leto višja uporabnina, poleg tega, da so ti objekti v upravljanju Zavoda za šport? Na čem temelji to razlikovanje? V kolikor pa ne znajo ali pa nočejo odgovorit, pa naj odgovorijo vsaj zakaj sploh kandidirajo. Za nekatere sumim, da odgovor ni težak. V kolikor ste zaposleni na uradniškem delovnem mestu Turistično informacijskega centra Domžale je očitno, da bo plačni razred župana mnogo višji, pa še službeni avto pride prav. Nekoliko večja  zagonetka je selitev z delovnega mesta vodje poslovne enote banke. V bančništvu namreč takšne funkcije kaj hitro dosežejo vrednost najvišjih plačnih razredov v državi. Povsem nerazumljivo pa je da se vozite v Mercedesu razreda S (v izvedbi močnejšega motorja) ki je najboljša limuzina trikrake zvezde in kandidirate za župana Domžal. Z njim se vozijo šejki in najvišji državniki cena takega vozila pa se giblje krepko prek 150.000 evrov. Morda pa bo občina namesto starega Audi Q7, ki ga vozi sedanji župan posodobila vozni park z Rolls-Royce Phantom?

V.O.

 

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here