Kdo je Tadeja Savnik?

0
1841

V nedeljo se bomo podali na volišča in verjamemo, da bo šel vaš glas v smeri odločitve, ki bo najboljša za našo občino. Domžale potrebujejo novo moč, energijo, človeka, ki je odgovoren, ima integriteto, je pošten, strokoven, izkušen. Ta oseba je Tadeja Savnik, kandidatka Gibanja Svoboda za županjo občine Domžale.

Tadeja Savnik je pripravljena prevzeti odgovornost in z ekipo naši občini Domžale povrniti sijaj in jo posodobiti na način, da bomo vsi živeli kakovostno in polno življenje kot občani. Ima namreč dolgoletne izkušnje s področja dela z ljudmi, v državni upravi že 34 let opravlja naloge na različnih področjih, od financ, do statusnih zadev pa do inšpekcijskega nadzora. Zaposlena je v Uradu RS za nadzor proračuna, kjer opravlja naloge Vodje Sektorja proračunske inšpekcije in je inšpektorica višja svetnica. Področje, na katerem deluje, zahteva visoko stopnjo strokovnosti, izkušenj, poštenosti, odločnosti, odgovornosti in seveda integritete z visoko stopnjo etike in to je pripravljena zamenjati za vodenje ene najbolj potencialnih občin v Sloveniji, Domžal, kot pravi. Tadeja je tudi mama dveh hčera, je Domžalčanka, ki ima izredno rada našo občino, prosti čas pa preživlja s prijatelji in na dolgih sprehodih s psičko ob naši Kamniški Bistrici.

S svojim znanjem in izkušnjami ter v sodelovanju z občankami in občani Domžal namerava uresničiti vse, kar je treba, da bodo Domžale ponovno postale mesto zadovoljnih ljudi in tisto, kar so včasih že bile – podjetniško in obrtniško mesto. »Prav tako si želim, da se bodo sredstva, ki so nam na razpolago, uporabila gospodarno in učinkovito ter ekonomsko upravičeno. Pogrešam razvoj občine, v kateri so upoštevani interesi vseh skupin,« pravi Tadeja Savnik.

Kandidatka Gibanja Svoboda za županjo občine Domžale ugotavlja, a naše mesto v zadnjih 20 letih ni doživelo bistvenega razvoja. »Občina mora biti odprta za ljudi, za njihove pobude in potrebe. Prav tako želim uvesti odprto, stalno in jasno komunikacijo s krajevnimi skupnostmi, ki so pomemben sogovornik občine, a žal doslej preslišane. Prav tako bom takoj vzpostavila odprt dialog z mladimi, ki so mi zaupali, da se že 6 let trudijo priti do oblastnikov v Domžalah. Želijo si, da bi imeli svoj prostor, kjer bi se lahko družili, ustvarjali. Naj izpostavim, da je moj cilj uporabiti že razpoložljivo prostorsko kapaciteto v centru Domžal, kjer je bila tovarna Univerzale. Mladim bom zagotovila Hišo za mlade, v kateri bodo imeli prostor za druženje, zabavo in ustvarjanje,« daje velik poudarek življenju in razvoju mladih v Domžalah Tadeja Savnik.

Seveda ob tem ne pozabi povedati, da je nujno tudi strateško načrtovanje in izgradnja stanovanjskih enot z vso pripadajočo infrastrukturo, tudi šolami in vrtci, da bodo mladi dejansko lahko v Domžalah našli svoj dom.

In ravno šole so ena od perečih tem, ki se jim v zadnjih letih v naši občini ni posvečalo dovolj pozornosti. »Treba se je takoj lotiti reševanje prostorskih stisk na najmanj treh osnovnih šolah v naši občini, OŠ Preserje pri Radomljah, OŠ Roje in OŠ Dob, z dograditvijo novih učilnic in ostalih potrebnih kapacitet. Najprej najnujnejše, da bodo šole lahko izvajale pouk skladno za zahtevanimi standardi, nato pa tudi strateško načrtovati širitve in potrebne dograditve za dolgoročno vzdržno izvajanje šolskega sistema v naši občini,« opozarja Tadeja Savnik.

Skrb za mlade in starejše

Poleg mladih so pomembna in pogosto pozabljena družbena skupina tudi starejših, zato je neizogibna izgradnja Doma starejših občanov v Mali Loki pri Dragomlju, kjer se danes nahaja samostan. »Gre za čudoviti okoliš, kjer so delno kapacitete za izvajanje bivanja starejših že zagotovljene, ostalo bi država zagotovila s prenovo in namenitvijo že pridobljenih evropskih sredstev oz. s sredstvi iz državnega proračuna. Treba je pojasniti, da je v pristojnosti občine nakup zemljišča, izgradnja oziroma obnova doma pa je v pristojnosti države. S tem problemom sem tudi pobliže seznanjena, ker sem članica sveta zavoda Doma upokojencev Domžale, imenovana s strani Vlade RS. Do novega doma bi kot županja z redno linijo električnega prevoznega sredstva zagotovila obiskovalcem prevoz do stanovalcev. Vzpostavila bi stik in sodelovanje s Kinološko zvezo Domžale, ki bi starejšim zagotavljala mesečni obisk starostnikov s socializiranimi psi, kot del terapije. V domu bi organizirali tudi dnevno varstvo in oddelek za obolele z demenco,« dodaja kandidatka za županjo.

Še eden od ključnih problemov, ki ga je treba rešiti ne jutri, ampak že včeraj, je problematika SPB-1. »Gre za področje, ki se ga je vodstvo občine Domžale otepalo najmanj desetletje, občane, ki tam bivajo pa potisnilo na rob. Treba je vzeti stvari v roke, jim dati konkretne usmeritve, kako se lotiti projekta in pomagati do te mere, kolikor nam dopušča zakonodaja. Ne želim iti s figami v žepu do stanovalcev in jim dajati prazne predvolilne obljube, kot so bili vajeni vsa ta leta, pred vsakimi volitvami, saj se zavedam, kaj občina lahko stori in kaj ne. Vem pa, da lahko naredimo veliko več od tega, kar je bilo narejeno do zdaj. Prvi projekt, ki se ga bom s svojo ekipo lotila in bo takoj prinesel učinke, je povezovanje lokalnega podjetništva z SPB-jem. Tukaj ne gre samo za pomoč pri iskanju in izvajanju rešitev za izboljšavo kakovosti življenja v tem naselju, ampak tudi pri vračanju podjetništva in življenja nazaj v center. Občina Domžale bo, pod mojim vodstvom, postala spodbujevalnik podjetništva in povezovanja, SPB pa lahko postane mikro podjetniško okolje, kjer bodo poslovni prostori zaživeli v polnosti in bogatih vsebin,« konkretne rešitve poda predstavnica stranke Gibanje Svoboda.

Ljudem bomo dali brezplačna parkirna mesta v garaži!

Ne bomo pa pozabili niti na problematiko parkirnih mest v samem centru Domžal, kjer je bilo prebivalcem SPB-1 odvzeti 200+ parkirnih mest praktično čez noč, medtem ko milijonska garažna hiša še vedno sameva. Verjamemo, da bo občinski proračun, ki je že doslej v celoti nosil stroške prazne garažne hiše, brez težav omogočal vzdrževanje te garažne hiše tudi v prihodnje. A z majhno spremembo – garažna hiša bo končno polna in predvsem brezplačna za vse uporabnike, tako prebivalcev SPB-ja, kot tudi druge občane in občanke, ki bodo prišli ali po opravkih v center mesta, ali pa parkirali svoje vozilo čez dan v garaži in se z vlakom odpeljali na delo v druge kraje.

»Moji cilj so obsežni, za najmanj dva mandata. Z ekipo bomo vse zapisali v Strategiji razvoja Občine Domžale za določeno obdobje, kjer bomo zapisali prioritete in cilje, ki jih bomo zasledovali in uresničevali s pomočjo konkretnega akcijskega načrta. Moram poudariti, da me spremlja visoko usposobljena ekipa, z izkušnjami z različnih področij in sama sem vedno pripravljena prisluhniti strokovni javnosti in vzpostaviti dialog tudi s širšo lokalno skupnostjo, saj verjamem, da več glav več ve in tako najde najboljše rešitve,« še poudarja kandidatka Gibanja Svoboda za županjo občine Domžale.

Ker en sam človek ne more premikati gora, naša občina pa ni majhna vas, ampak sedma največja občina v Sloveniji, Tadeja Savnik pri tem ni sama. Ob sebi ima močno in kompetentno ekipo, ki jo sestavljajo strokovnjaki z različnih področjih, tako iz javne uprave, kot zasebnega sektorja, podjetniki, specialisti, od zdravstva, do energetike. Prav tako pa so ji že v času kampanje s konkretnimi zavezami podporo pri uresničevanju ciljev občine Domžale zagotovili ključni ministri in predsednik Vlade RS.

M.K.

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here