Ina Shai – nova skladba ‘Touch’

0
847

Ina Shai se predstavlja z novo, čutno r’n’b skladbo ‘Touch’. Skladbo je Ina prvič v tej verziji izvedla na glavnem odru londonske parade ponosa (Pride in London) leta 2019, a je kar tri leta čakala na studijsko različico. Danes je končno tu!

Skladba ‘Touch’ je malce drugačna kot Inine zadnje (‘What is’, ‘Queen’) – je bolj čutna, poželjiva, spogledljiva. Tudi tokrat besedilo izhaja iz njenih izkušenj, je pa ‘Touch’ Ina spisala brez zadržkov, saj skladbe sprva ni nameravala izvajati sama. Ko pa jo je na nekaj svojih koncertih in kasneje še na londonski paradi ponosa predstavila občinstvu, so jo odzivi prepričali, da skladbo tudi posname in izda. Trajalo je tri leta, a skladba ‘Touch’ je danes pred vami.

Pesem govori o hrepenenju, o tisti nedosegljivi osebi, ki si jo hkrati želiš a veš, da ni dobra zate. Opeva boj med ‘prav’ in ‘narobe’ in toksično miselno dinamiko, ki se odvija v času boja med srcem, telesom in glavo. In kako to prenesti v video? Ina se je z režiserko Cat Couture in ekipo Amoroso films odločila za preprost videospot, v katerem se je enostavno prepustila glasbi, brez vnaprej pripravljene koreografije ali scenarija. V spotu je veliko igre luči, barv in različnih outfitov. Spot je že na ogled tu: https://youtu.be/BhvPrUEkku0

Ina Shai, slovenska pevka, ki že leta ustvarja in živi v Londonu, redno ustvarja z mednarodno ekipo glasbenih ustvarjalcev. Skladbo ‘Touch’ je tako spisala z Nizozemcem Martynom Ellom, pod produkcijo pa se ponovno podpisuje Millo, Inin redni glasbeni sodelavec.

Čutna in poželjiva r’n’b novost

Kdo je Ina Shai?

Ina Shai se, kljub življenju in ustvarjanju v Londonu, redno in rada vrača v Slovenijo. Kot Martina Šraj se nam je pred 12 leti predstavila na EMI s skladbo ‘Dovolj ljubezni’, leta 2011 pa sodelovala v showu Slovenija ima talent. Leto 2014 je bilo zanjo prelomno, saj je spakirala kovčke in se odpravila v London, kjer je študirala (in z odliko zaključila) smer ‘Creative musicianship – vocals’ na Inštitutu BIMM (The British and Irish Modern Music Institute). Vseskozi pa je Ina nastopala na mnogih slovenskih glasbenih festivalih – Melodije morja in sonca, 2015, s skladbo ‘Iščem sonce’, EMA, 2017, s skladbo ‘Colour me’, EMA, 2018, s skladbo ‘Glow’, uspehe pa beleži tudi na mednarodnem področju: leta 2016 je s svojim prvim EP-jem ‘Overload’ postala izvajalka tedna na radiu BBC Introducing London, priredba skladbe ‘Starboy’, ki jo je posnela s producentom Vladishem, pa ima danes več kot 8 milijonov streamov in ogledov na Spotify-ju in YouTube-u. Njena zadnja skladba, ‘Queen’, je svoje mesto našla tudi na radiu BBC. Ina vseskozi in redno ustvarja avtorsko glasbo, v kateri glasbeno meša r’n’b s soulom in popom. Njene so ‘What is’, ‘Overload’, ‘Player’, ‘Queen’ in druge.

Boombox/Neža 

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here