Sistematizacija brez čokolade

0
732

Po treh letih je podelitev nagrad športnikom spet potekala v največji športni dvorani v Domžalah. V preteklih dveh letih je prireditev zaradi znanega vzroka potekala na prostem. Spočetka so se plakete podeljevale v kulturnem domu, ki pa je kmalu postal pretesen. Pred leti se je utrnila zamisel, da bi podelitev vezali na Valentinovo. Pod parolo Zaljubljeni v šport.

Športnim zaljubljencem, vsaj tistim, ki so posegli po odmevnejših dosežkih je poleg spominskih pokalov zraven pripadla še čokolada višje kvalitete. Splošen vtis je bil torej, da se je prireditev z leti oplemenitila. Po treh letih se je tako pričakovalo, da se bo nadaljevalo s podobno vnemo. Že ob samem pričetku pa se je marsikateri športnik čudil številnim praznim stolom, ki so bili včasih zasedeni. Kmalu se je pokazalo, da predvsem zato, ker je bilo število podeljenih nagrad  manjše. Po uvodnem nagovoru je na oder stopil tudi novi direktor zavoda Jernej Hribar. Sicer že na prvi pogled človek, ki se s športom zagotovo ne ukvarja niti na rekreacijski ravni (tudi  sicer na tem področju ni imel izkušenj) je uvodoma dejal, da je na vsaki prireditvi nekdo, ki jo pokvari s svojim govorom. Lahko se strinjamo, da je v tem oziru podal sijano oceno. Vsi, ki so pričakovali pohvale nagrajencem so bili razočarani. Govora je bilo predvsem o novem sistemu zaračunavanja objektov športnim društvom (ki društva obremenjuje v precej večji meri), požrtvovalnemu pro bonu delu zaposlenih v zavodu in novi sistematizaciji v zavodu. Pri sistematizaciji se sicer neuradno govori, da je samo evfemizem za precejšnje povečanje števila zaposlenih na zavodu. Glede, na to, da je bila na prireditvi nova županja (ki mora podati soglasje za sistematizacijo) pa bo očitno povečanje števila zaposlenih na zavodu eden izmed prvih ukrepov novega občinskega vodstva. Ker bo treba zagotoviti denar za kar nekaj solidnih delovnih mestih, je razumljivo, da za čokolade in plakete tokrat ni bilo sredstev.

Sredstva pa zahtevajo tudi zaposleni v javnem kot tudi zasebnem sektorju. Nazadnje so spregovorili še gasilci. Tokrat glasneje in po lanskih požarih spet prišli v ospredje medijske pozornosti. Danes sicer zaposleni z zahtevami prihajajo z večjo pogajalsko močjo. V času od samostojnosti na trgu dela še ni bilo tako ugodnih razmer. Pred vlado je težka naloga, poskusili bodo s tristebrnim sistemom. Govora je sicer o urejanju, vendar pa gre za problem kvadrature kroga, kjer bodo nujno nekateri na slabšem, če bodo drugi na boljšem. Sredstva so pač omejena. Morda pa bi vlada poskusila s sistematizacijo, ki je znan ukrep v javni upravi, ko je potrebno zaslužne uvrstiti v višje nazive ali pa na novo zaposlovati.

T.O.

 

 

 

 

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here