Odprtje razstave Kamnik, moje mesto

0
468

V okviru praznovanja praznika Občine Kamnik smo včeraj, v sredo, 15. marca 2023, v Zasebnem vrtcu Zarja odprli razstavo otroških likovnih del na temo Kamnik, moje mesto. Odprtja razstave se je udeležil župan Matej Slapar skupaj z ravnateljico Zasebnega vrtca Zarja Darjo Verbič.

V osrednjih dveh prostorih Zasebnega vrtca Zarja je na ogled pričujoča razstava, za katero so otroci in pedagoški delavci navdih za ustvarjanje našli na sprehodih in v igri ter ob raziskovanju našega mestnega jedra.

Ob tej priložnosti se je otrokom vrtca njihova ravnateljica Darja Verbič iskreno zahvalila za to, da so navdih za ustvarjanje našli v okolici in v mestu, v katerem živijo oziroma preživijo večino svojega časa. Zahvalila se je strokovnemu kadru in skupaj s komisijo, ki je ocenjevala najboljše izdelke, čestitala otrokom ter jih nagradila s skromno pozornostjo.

Župan Matej Slapar tudi ni skrival navdušenja, da je našim najmlajšim občankam in občanom pomembno naše mesto in pomembno to, kaj se v njem dogaja. Poudaril je, da se vrtec vsako leto s svojo prireditvijo priključuje praznovanju našega praznika in se jim zahvalil, da že mladim rodovom predstavljajo, kaj je domoljubje in kako pomembno je spoštovati polpreteklo zgodovino slovenskega naroda.

Otroci so nam pripravili prijeten krajši kulturni program, vsebinska nit je prepletala ljudsko izročilo in mesto Kamnik, kot ga doživljajo otroci. Z navdušenjem smo si v spremstvu otrok ogledali njihova dela, otroci pa so nam pripovedovali, kako so nastale njihove umetnine in kaj vse so doživeli na pohodih po našem mestu.

Vljudno vabljeni k ogledu prireditev ob letošnjem prazniku Občine Kamnik. Podrobnejši program z opisom prireditev si lahko ogledate TUKAJ.

Dobrodošli v Kamniku – Maistrovem mestu.

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here