Načrtno in predrzno uničevanje opreme na novi kolesarski povezavi Kamnik–Godič

0
753

V soboto, 1. aprila ponoči, so neznanci na novi kolesarski povezavi Kamnik–Godič načrtno uničili in poškodovali le teden dni staro opremo oziroma učne table Kolesarčkove poti. Dejanja so vredna obsojanja, zato moramo o tem pisati in tudi jasno povedati, da kot družba ne smemo dopuščati vandalizma, ki je dandanes na žalost v porastu.

Občina Kamnik je s projektom celostno uredila to območje, v preteklem tednu pa smo uradno odprli kolesarsko povezavo in predali v uporabo učno pot. Slednja je do sobote, 1. aprila ponoči, vključevala 12 urejenih točk, od tega 10 počivališč, na katerih so bile postavljene tudi učne in informativne table. Zaradi vandalizma na omenjenih točkah, smo po opravljenem ogledu ugotovili, da so na 6 lokacijah popolnoma uničene informativne učne table, razdejanje pa so vandali povzročili tudi v Keršmančevem parku.

Namen učne poti je, da se obiskovalci seznanijo z  zanimivimi vsebinami o naravni, kulturni in drugi dediščini tega območja. Namen ni uničevanje javne lastnine, ki je namenjena vsem, ki pot uporabljajo, z nespametnim, nesramnim in predrznim dejanjem pa so jih vandali prikrajšali za to, da se kaj novega naučijo.

Občina Kamnik bo v najkrajšem možnem času uredila pot, saj je le-ta namenjena tistim, ki znajo ceniti, kaj jim ta košček naše občine ponuja. Znajo ceniti javno lastnino, ki ni le predmet, temveč tudi učni pripomoček za naše najmlajše občanke ter občane (šolarje in vrtčevske otroke) in vse ostale obiskovalce poti. Kot takega bi ga lahko vzel tudi tisti, ki si je dovolil informativne table uničevati in bi čas, ki ga je porabil za vandalizem, raje namenil temu, da se v življenju kaj pametnega nauči.

Občino Kamnik in zaposlene v občinski upravi, ki smo se kar leto dni trudili, da smo uredili pot, je dejanje pustilo brez besed. A ne bomo ostali le pri besedah. S pristojnimi službami bomo naredili vse, da bomo našli tiste, ki so kriminalna dejanja povzročili in bodo s strani pristojnih organov ustrezno sankcionirani. Če jim slaba vest in misel na to, da bodo z dejanji oropali druge, ni povzročila pretiranih skrbi, jim bo morda pregon pristojnih organov dal misliti.

Občina Kamnik

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here