Državno tekmovanje mladih čebelarjev

0
863
V soboto, 6. maja, je na Osnovni šoli Ivana Skvarče v Zagorju skoraj dobesedno rojilo. Iz vse države so se zbrali mladi čebelarji na 45. državnem tekmovanja mladih čebelarjev. Sodelovalo je kar 423 učencev. Tekmovali so večinoma v parih, razvrščeni v tri nivojske skupine. Iz OŠ Stranje se je tekmovanja udeležilo 10 učencev iz OŠ Šmartno v Tuhinju pa 6.

Naš sobotni dan se je začel z odhodom v zgodnjih jutranjih urah. Avtobus smo si delili z mladimi čebelarji z Doba in Motnika. Po registraciji na prenovljenem dvorišču OŠ Ivane Skvarče, smo imeli medeni zajtrk z veliko jagod in medenimi piškoti. S polnimi močmi smo se zbrali v telovadnici na uradni prireditvi. Sledila je razdelitev po učilnicah, nato pa so imeli tekmovalci eno uro časa za odgovarjanje na vprašanja in reševanje tekmovalnih pol.


Čas, ko so ocenjevalci popravljali tekmovalne pole, so strokovni delavci na Skvarčevi šoli popestrili z različnimi dejavnostmi in delavnicami. Pri tem so poleg ustvarjalnih in domiselnih učiteljev svoje aktivnosti predstavili v Kinološkem društvu Zagorje ob Savi, gasilci PGD Zagorje-mesto so razkazali svoje vozilo znamke Tatra, članice Društva za zdravilne rastline Zasavje pa so imele delavnico, polno dišav, semen, rastlin in kreativnosti. Starejši tekmovalci so šli na novi tematski pohod Po kolmastih stopinjah.

Poskrbljeno je bilo tudi za okusno kosilo, nato pa je sledila sklepna prireditev. Na njej nas je pozdravil predsednik ČZS Boštjan Noč, ki je na prireditev prišel s pohodniki čebelarskega pohoda iz Lukovice, nekaj besed nam je namenil tudi predstavnik Ministrstva za vzgojo in izobraževanje Matjaž Barič.

Gospod Borko, gospa Senič in podpredsednik ČZS Marko Alauf so nato razglasili zmagovalne ekipe, kar smo res že nestrpno čakali.

Učenci občin Kamnik so dosegli odlične in zlate rezultate.

Zmagovalne ekipe, ki so prejele zlato priznanje so:

  • Jure Šinko in Jon Dobovšek (dosegla 1. mesto) – OŠ Stranje,
  • Matic Šinko in Patrik Podjed – OŠ Stranje,
  • Maks Gradišek in Karmen Humar – OŠ Stranje,
  • Ema Šobič – OŠ Stranje.

Srebrno priznanje so dosegli:

  • Ema Regulj in Mateja Pančur – OŠ Šmartno v Tuhinju,
  • Tjaša Podbevšek in Ela Felicijan –  OŠ Šmartno v Tuhinju,
  • Marko Zajec in Rebeka Mošnik –  OŠ Šmartno v Tuhinju.

Bronasto priznanje je dosegla Klara Burja.

Po prireditvi nas je predsednik Čebelarskega društva Kamnik, g Štefan Virjent, povabil na ogromne pice, da smo se domov vrnili več kot zadovoljni in siti.

Naš dan je bil zanimiv, razburljiv in zelo uspešen. Vsem učence za njihove dosežke iskreno čestitamo.

Besedilo: mentorici Silva Erzar, Marija Pirc in predsednik ČD Kamnik Štefan Virjent
Fotografije: Nina Maček in Tamara Štrlek

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here