V Kamniku so bila na ogled starodobna vozila

0
705

Društvo starodobnih vozil Kamnik do nedelje, 21. maja 2023, pripravlja Mednarodno revijo starodobnikov DSV Kamnik 2023. Danes, v soboto, 20. maja 2023, so se v dopoldanskem času vozila pripeljala v staro mestno jedro, zbranim pa se je ob tej priložnosti pridružil tudi župan Matej Slapar skupaj s predsednikom Društva starodobnih vozil Kamnik Miroslavom Vrhovnikom in predstavnico Zavoda za turizem in šport Kamnik Nino Irt.

Na edinstveni tovrstni reviji v Sloveniji se predstavljajo starodobna vozila v štirih skupinah. V prvi skupini so posebno atraktivni starodobniki, v drugi skupini motoristi do letnika 1945, v tretji društveni starodobniki in četrti skupini starodobniki od letnika 1889 do letnika 1945.

Ob tej priložnosti je zbrane sprva pozdravil predsednik Društva starodobnih vozil Kamnik Miroslav Vrhovnik in dejal, da Društvo revijo organizira še 22 let ter se zahvalil vsem udeležencem, poleg tega pa tudi celotnemu organizacijskemu odboru. Predstavnica Zavoda za turizem in šport Kamnik Nina Irt je poudarila turistični dobrinos tega dogodka: »Veseli smo, da že toliko let sodelujemo tudi mi. V imenu celotne ekipe, z v. d. direktorja Lukom Svetcem na čelu, se zahvaljujemo za vašo predanost, vztrajnost in strast, da zmorete organizirati tako veliko prireditev. Po dolgem obdobju dežja ste v Kamniku pripeljali sonce in hvala, da ste v mesto pripeljali živahen utrip, vedre obraze in lepa vozila. Takšnih dogodkov, ki so posvečeni preteklosti ter polpreteklosti in zrejo tudi naprej, si želimo tudi na Zavodu. Za turizem to predstavlja veliko dodano vrednost. Celotni ekipi hvala za vztrajnost.«

Navdušenja nad zanimivo revijo pa ni skrival tudi župan Matej Slapar in povedal, da gre za edinstveno revijo, ki jo vsako leto znova prireja Društvo starodobnih vozil Kamnik pod vodstvom Mira in Mije Vrhovnika ter njune ekipe. »Revija je resnično zanimiva in tudi preko nje vidimo tradicijo in vašo strast do vozil in njihove zgodovine. Slednje prenašate tudi na mlajše generacije. Hvala celotni ekipi, da ste nam pričarali tako lepo predstavitev starodobnih vozil,« je še med drugim dejal.

Obiskovalce so zabavali člani Dixieland Ansambla, za preplet misli in besed pa je poskrbel Tone Ftičar.

Občina Kamnik

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here