Močno neurje v Motniku

0
605

V sredo, 7. junija 2023, je Motnik zajelo močno neurje. Meteorne vode so uničile lokalne ceste, zalitih je bilo kar nekaj kleti, utrgalo se je nekaj plazov, poškodovana pa je bila tudi druga občinska in državna infrastruktura.

20.14 so bile aktivirane enote PGD Kamnik, Motnik in Srednje vasi ter poveljnik Občinskega štaba Civilne zaščite Tomaž Zabavnik. Sodelovalo je približno 100 gasilcev, 20 prostovoljcev ter 25 drugih zunanjih izvajalcev z gradbeno mehanizacijo. Teren so si ogledali tudi župan Matej Slapar, poveljnik Občinskega štaba Civilne zaščite Tomaž Zabavnik in podžupan Uroš Pirc.

Koncesionar, Komunalno podjetje Kamnik, d. o. o. poroča, da je trenutno škoda na cestah velika. Približno 17 odsekov lokalnih občinskih cest je poškodovanih, poškodovan pa je tudi lokalni vodovod v centru Motnika.

Vodotoki se čistijo (Globovščica, Bela, Slapnikov graben, naplavine iz Motnišnice), poplavljeno je bilo pet objektov, od tega en gospodarski objekt.

Utrgala sta se dva plazova nad občinsko cesto, in sicer na območju Motnik–Zajasnovnik, ter dva kmetijska plazova v Zgornjem Motniku, na peš dostopni poti pod gradom se je zgodil manjši skalni podor.

Lokalne ceste bodo do predvidoma 18. ure prevozne, seveda pa velja izjemna previdnost na odsekih, ki so poškodovani v Krajevni skupnosti Motnik.

Intervencijske službe dela na občinski cestni infrastrukturi še izvajajo, ekipe PGD Motnik ostajajo v pripravljenosti, prav tako pa je pripravljena tudi dežurna služba za prijavo novih morebitnih dogodkov in pripravljen Občinski štab Civilne zaščite Kamnik.

Hvala vsem gasilskim enotam, prostovoljcem, lokalnim kmetom in zunanjim izvajalcem, ki so pripomogli k urejanju nastale škode. Nujni zaščitni ukrepi se bodo nadaljevali še jutri in v naslednjih dneh.

Občanke in občani, ki so utrpeli škodo v neurju, lahko podajo prijavo škode preko obrazca, ki si ga lahko ogledate TUKAJ.

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here