Kronika Policijske postaje Domžale (od 5.6. do 11.6.2023)

0
457

5. 6. 2023
ODKRITA PONAREJENA BANKOVCA ZA 50 EUR

Policisti so na eni izmed bank v Domžalah zasegli bankovca za 50 eur za katera se sumi, da sta ponarejena. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec unovčil sporna bankovca, katera sta bila nato v banki odkrita med izkupički podjetij. Sporna bankovca bosta poslana v ekspertizo.

6. 6. 2023
TATVINA KOLESA

Policisti smo bili obveščeni o tatvini kolesa. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec pristopil do parkiranega in nezaklenjenega kolesa znamke Cube in ga odtujil. Materialna škoda znaša 500 EUR.

8. 6. 2023
ODKRIT PONAREJEN BANKOVEC ZA 10 EUR

Policisti so na eni izmed bank v Domžalah zasegli bankovec za 10 eur za katera se sumi, da je ponarejen. Ugotovljeno je bilo, da je znana oseba na banki položila dnevni izkupiček lokala med izkupičkom, pa je bil sporni bankovec tudi odkrit. Sporno bankovec bo poslan v analizo.

8.6.2023
PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE, ZASEG VOZILA

Policisti so bili obveščeni o povoženju otroka na prehodu za pešce. Ugotovljeno je bilo, da se je voznica osebnega avtomobila pravilno zaustavila pred prehodom za pešce, katerega je prečkal otrok. Ko je voznica z vozilom zapeljala naprej pa ni opazila drugega otroka, ki je kleče na rolki prečkal prehod in ga prevozila. Otrok je tožil po bolečinah v hrbtu in nogi in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v UBKC Ljubljana. Materialna škoda ni nastala. Ugotovljeno je bilo tudi, da voznica vozila ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja, zato so policisti vozilo odvzeli, zoper voznico pa bo napisana kazenska ovadba za kaznivo dejanje Nevarne vožnje.

8.6.2023
POŽAR ZABOJNIKA

Policisti so bili obveščeni o požaru zabojnika za smeti. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na neugotovljen način zakuril zabojnik za papir, požar pa so pogasili gasilci. Nastala je materialna škoda za okoli 400 EUR.

9.6.2023
TATVINA DVEH KOLES

V okolici Domžal je storilec vlomil v vrtno lopo pri stanovanjski hiši, jo pregledal ter iz nje odtujil dve kolesi in sicer moško gorsko kolo znamke CUBE, tip Attention, črne barve z modrimi in sivimi detajli ter žensko gorsko kolo znamke CUBE, tip Access race, črno sive barve z nameščenim otroškim sedežem. Z navedenim je storilec lastnika oškodoval za okoli 1650 eur.

9.6.2023
VLOM V VEČ VOZIL

Na območju Loke pri Mengšu je storilec vlomil v več vozil, pri čemer je v enem izmed njih našel denarnico in iz denarnice odtujil denar. Z navedenim je več lastnikom napravil za skupno okoli 1.000 eur škode.

10.6.2023
KRŠITEV JAVNEGA REDA TER PRIDRŽANJE

Zaradi kršitve javnega reda in miru so policisti posredovali v gostinskem lokalu, kjer je pijan kršitelj žalil eno izmed gostij. Ker se kršitelj kljub opozorilom in ukazu policista še vedno ni pomiril, so policisti kršitelju odvzeli prostost in mu odredili pridržanje.

11.6.2023
ZASEG BOKSERJA

Policisti so imeli v postopku mladoletnega občana, kateremu so zasegli kovinski bokser. Zoper njega bodo zaradi kršitve Zakona o orožju napisali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.


OPOZORILO
SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse občane ponovno pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd.), saj se je v zadnjem tednu povečalo število vlomov v stanovanjske hiše.

Naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd.) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo