Pri Lidlu zaprt most čez Kamniško Bistrico (5.8.2023)

0
18747

Kot so sporočili iz Občine Domžale, je zaprt most pri Lidlu na Viru, obvozi bodo urejeni, preverjajo pa tudi statično nosilnost vseh mostov čez Kamniško Bistrico v Domžalah.
Kamniška Bistrica, ki je s seboj nosila podrto drevje, je ponoči močno poškodovala most pri Lidlu, zaradi česar je le-ta zaprt ter s tem tudi cestna povezava Domžale – Vir. 
Most je poškodovan v novem dograjenem delu, kjer poteka kolesarska in peš pot.
Zaprt je tudi most čez Kamniško Bistrico v Radomljah, kjer poteka čiščenje podrtega drevja in vejevja, ki ga je voda nanosila pred most.
“Od pričetka intervencij poplavljanja Kamniške Bistrice je bil aktiviran celoten sistem Zaščite in reševanja Občine Domžale ter celoten CZR Domžale, GZ Domžale ter druge službe, ekipe in prostovoljci, vse skupaj je bilo na terenu več kot 350 ljudi. Včeraj popoldan so bili aktivirani tudi prostovoljni gasilci iz GZ Moravče, danes se nam pridružijo še prostovoljni gasilci iz GZ Lukovica. Čez dan so se izvajala nujna dela, vzpostavitev protipoplavnih nasipov, barier, izvajalo se je črpanje iz objektov ter zagotavljali smo 15.000 protipoplavnih vreč, ki smo jih razdelili med občanke in občane,” so sporočili iz Občine Domžale.

Foto: arhiv NOV!C

Oglasno sporočilo