Kamniška Bistrica, nedelja 6.8.2023 ob 10. uri

0
1768
Od jutranjih ur bodo gasilske ekipe in drugi prostovoljci dejavni na območju Nožic in Homca, kjer se bo izvajalo črpanje vode, čiščenje in odvoz odpadnega materiala.
Po ponovnem pregledu in statični presoji je bilo ugotovljeno, da je zadrževanje v bližini mostov pri Lidlu in pri papirnici Količevo nevarno.
Naplavin pri obeh mostovih do nadaljnjega ne bomo čistilisaj bi s tem lahko ogrozili življenja enot na terenu, ki bi izvajale čiščenje.
Še vedno je aktiviran celoten sistem Zaščite in reševanja Občine Domžale ter CZR Domžale, GZ Domžale, GZ Moravče in GZ Lukovica ter druge službe, ekipe in prostovoljci, vse skupaj je na terenu več kot 200 ljudi.
Glede na to, da vse več občank in občanov sprašuje, kam lahko vrnejo protipoplavne vreče, ki jih ne potrebujejo več, smo na lokaciji Centralna čistilna naprava Domžale – Kamnik, Študljanska cesta 91, 1230 Domžale, nadstrešek na levi strani pred vhodom, organizirali sprejem le teh in sicer, danes, v nedeljo, 6. 8. 2023, od 08:00 do 12:00.
Obveščamo vse občanke in občane, da je Center za ravnanje z odpadki Dob zaradi izrednih razmer odprt tudi danes, v nedeljo, 06. 08. 2023, od 08:00 do 18:00. Kosovni odpadki bodo prevzeti v okviru javne službe in ob predaji v Centru za ravnanje z odpadki Dob za uporabnike storitev JKP PRODNIK d.o.o. ni dodatnih stroškov.
Vse občanke in občane ponovno naprošamo, da se ne približujejo vodotokom in ne hodijo na območja, ki so zaprta ter dosledno upoštevajo ukrepe vseh pristojnih služb na terenu.
O vseh nadaljnjih aktivnostih vas bomo redno obveščali.
Občina Domžale, Štab Civilne zaščite Občine Domžale

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here