19. srečanje športnikov in medijskih osebnosti Slovenije

0
269

Na nogometnem igrišču z umetno travo Športnega parka Virtus v Šmarci, se je v torek, 19. septembra  odvijalo 19. srečanje športnikov in medijskih osebnosti Slovenije. Skupaj s podporniki in pokrovitelji ga je organiziralo Društvo Dogodek Kamnik. Zbrane je pred pričetkom nogometne tekme pozdravil v. d. direktorja Zavoda za turizem in šport Luka Svetec, ki je ob tej priložnosti poudaril pomen športa ter se zahvalil prisotnim, da so si vzeli čas in obiskali Kamnik. Zahvalil se je tudi organizatorjem tradicionalne prireditve Društvu Dogodek Kamnik. Športnikov in medijskih osebnosti Slovenije je zaželel dobro počutje. Povabil jih je še, da si lepote Kamnika ogledajo tudi ob kakšni drugi priložnosti. Zaradi bolezni je opravičil odsotnost župana Mateja Slaparja, vsi skupaj pa smo mu zaželeli čimprejšnje okrevanje in vse dobro. 

Gostje so se pomerili v nogometu. V ekipi A, ki je nastopala v dresih Lespala, so igrali: biatlonec Andrej Lanišek, predstavnika zavoda za turizem in šport Kamnik Luka Svetec in Franci Kramar, nogometaši Slobodan Vuk, Gregor Židan, Xavier Juninho, Simon Zupančič in Grega Krmavnar, tekač na smučeh Janez Kršinar, hokejist Jure Stopar, glasbenik Matej Kregar, predsednik Športne zveze Kamnik Robert Prosen in organizator srečanja Jože Arko.

V ekipi B, ki je nastopila v dresih Golgeter so igrali polkovnik Tomaž Strgar, nogometaši Robert Englaro, Dejan Lazarevič, Nani Matjašič, Kliton Bozgo, Novica Gavrilovič, občinski svetnik Sandi Uršič, vaterpolist Matjaž Ul, nogometni sodnik Tilen Srgar.

Tekmo so spremljali: triatlonca Miro Kregar in Matic Romšak, »oče« biatlona v Sloveniji doktor Janez Vodičar, biatlonec Lovro Planko, športni delavec Dušan Papež, trener vaterpola Darko Homar, gostitelj Tomaž Hrovat, duhovnik Pavle Juhant, dolgoletni župan Velikih Lašč Tone Zakrajšek, glasbenik Stane Kregar, podjetnik Igor Štebe.

Srečanje je bilo zanimivo in kvalitetno, kar je zaradi nogometnega znanja reprezentantov, razumljivo. Zmagala je ekipa A z rezultatom 7:6. Strelci golov so bili: Juninho 2, Vuk 2, Svetec 1, Kregar 2, Uršič 1, Lazarevič 2, Matjašič 1, Bozgo 1, avtogol 1. 

Sodnik tekme je bil Janez Burnik. Za napovedovanje in odličen zabavni program je poskrbel Franc Pestotnik – Podokničar. Ozvočenje je pripravil Damjan Krmavnar, za ureditev prizorišča, pogostitev ob igrišču pa so poskrbeli Branko Bezovšek, Božo Pilej, Jani Berlec in Jože Zupin. Po končani tekmi je udeležence gostil Tomaž Hrovat.

Besedilo: Jože Arko
Fotografije: Lado Vavpetič

Fotogalerija

Oglasno sporočilo