Iskrene čestitke in srečno novo leto

0
229

Še dobro, da lahko z malo distance gledam na tale moj  ubogi trg, saj sem se ugnezdil na krumperški vzpetinici, kajti od blizu ne vem, če bi prenesel vse tole čudno trško vrvenje.

Gledam na široke prešerno nasmejane  obraze predstavnikov vodilne liste in predstavnikov Nsi, ki se radujejo  ob nekem podpisu o sodelovanju … In ni mi čisto nič jasno zakaj pri tem podpisu gre. Ne poznam niti enega svetnika iz bilo katere stranke ali liste, ki ni predvolilno obljubljal  in se zaobljubil, da bo z dušo in telesom deloval v dobrobit vseh občanov in občine, skoraj do zadnje kaplje krvi. Tudi, če bi jih danes to pobaral, ko že sedijo na svojih stolčkih, če to še drži, bi bil odgovor najbrž enoglasen, da to drži kot pribito. V čem je zdaj vic tega povezovanja, ali vera v to obljubo slabi, da se je potrebno enega in drugega malo podpreti….ali pa, da mora zdaj ena od strani podpreti  dobrobit druge strani, čeprav se s to dobrobitjo čisto ne strinja, pomembno je, da zadosti zadostnemu številu dvignjenih rok za sprejetje te dobrobiti. Po vsej verjetnosti  bo to drugo. To pa že vse diši malo po kupčkanju in lahko bi rekel , da je že rahlo nehigienično in moralno vprašujoče. Na to si lahko odgovorite sami. Zakaj mislim, da je tako, ker že praksa kaže kam pes taco moli…kljub temu, da imamo najdražjo komunalo, ki baje deluje z dobičkom,  ste dvakrat glasovali za povišanje komunalnih storitev (???, da dvakrat, čeprav pri prvem glasovanju »zadeva« ni šla skozi, ker je bilo nekaj »normalnih« svetnikov, ki so glasovali proti podražitvi, a glej ga zlomka na naslednji seji  se je glasovalo ponovno o podražitvi – to se zgleda zgodi lahko samo v našem trgu – glasuje se toliko časa, da obvelja naša…). Ste ob dvigu rok kaj pomislili na svoje volivce, ste pomislili na to, da boste s tem dejanjem podaljšali vrsto pred vašim Karitasom. Najbrž ne.

Če vse tole »sodelovanje« lepo teče nad mizo je bolj, milo rečeno, čudno pentlanje z drugo stranko pod mizo, stranko, ki je bila do sedaj najbolj glasna in kritična, da ne rečem za vodilno listo kar nadležna, a je čez noč postala tako rekoč brez besed, nema  in tudi njeni svetniki so pridno potrdili podražitev komunalnih storitev. Stranka s katero levaki ne bi šli pod nobenim pogojem v španovijo.  Se še spomnite nekateri svetniki  Dragarjeve liste, ki ste kategorično zapustili to listo in se priklopili k novonastali, ker se je vaš šef začel povezovati s to stranko. Kaj pa sedaj? Boste načelni in boste ravnali tako tudi sedaj. Boste izstopili, boste neodvisni  svetniki? Bomo videli. So rekli slepi.

Vse tole kupčkanje in »podmazivanje« za pravšnjo število glasov bo za tržane lahko imelo dolgoročne negativne  posledice , saj bo tako lahko na občinskem svetu sprejeto, potrjeno vse.  Najbrž bomo zopet kupovali precenjeno zemljišče za ZD, za ZD, ki ga domžalci ne znamo sami  umestiti na najbolj primerno lokacijo, ker smo najbrž prebutasi, zato se najema  (in plačuje) ljubljansko agencijo, ki nam bo pokazala, kje naj bi bil naj bol primeren prostor za ZD. Bog nam pomagaj. Takih in podobnih cvetk bomo v bodoče deležni še v obilju.

Kaj nas tržane  čaka v prihajajočem letu pa se lepo nazorno na simbolni ravni kaže v strogem centru mesta, kjer stoji  domiselna lepa novoletna jelka in pod njo skoraj  neopazni trije, štirje mali prazni (stiropor) paketki! To so pa naša darila. Tržani (bodoči tlačani) pa Srečno Novo leto!

(Če ste pametni nemudoma odstranite te paketke, ker so popolnoma neprimerni,  moteči  in odvečni že zaradi same estetike novoletne jelke).

Adam Raubar

P.s.
Če bo šlo tako naprej sploh ne bom imel več kaj za raubat.


Članek odraža stališče avtorja in ne odraža nujno tudi stališča uredništva!

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here