Mala nočna glasba bo še dvakrat igrala v Radomljah

0
432

Po treh razprodanih predstavah v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma in stoječih ovacijah na ponovitvi v Radomljah imate novo priložnost, da si ogledate duhovit in romantičen muzikal Mala nočna glasba. Za dve ponovitvi se namreč vrača v Kulturni dom Radomlje, in sicer v soboto, 3. februarja, ter nedeljo, 4. februarja, ob 19.00. Na odru, kjer ste že imeli priložnost uživati v uspešnicah, kot so “Moje pesmi, moje sanje”, “Annie”, “Pepelka” in “Druščina”, se boste tokrat podali na deželo okoli leta 1900.

Pripoved spremlja mrežo odnosov, ki se plete okrog potujoče igralke Desirée Armfeldt (Damjana Golavšek). Ko nastopi v kraju svoje nekdanje ljubezni, odvetnika Fredrika Egermana (Marjan Bunič), se strast med odtujenima zaljubljencema znova razplamti. To sproži naval ljubosumja pri vseh vpletenih: Desirée, Fredriku, njegovi mladi ženi Anne (Sara Lešnik), Desiréejinem trenutnem ljubimcu, grofu Carlu-Magnusu (Lucas Somoza Osterc), in njegovi ženi Charlotte (Željka Predojević Korošec). Oba moška – kot tudi njuni vznemirjeni ženi – privolita, da se bosta za konec tedna pridružila Desirée in njeni družini na podeželskem posestvu njene premožne matere, madame Armfeldt (Polona Vetrih). Ko so vsi na enem mestu, se pojavi neskončno možnosti za presenetljive nove romance in nepričakovane preobrate.

Muzikal je rezultat koprodukcije Kulturnega društva Mlin Radomlje, Slovenskega komornega glasbenega gledališča ter Cankarjevega doma Ljubljana. Ob premieri je prejel številna odobravanja, eden izmed kritikov pa je o njem zapisal: »Mala nočna glasba je z razumljivostjo vsebine in dostopnostjo glasbe primerna za gledalce vseh starosti. Tokratna vrhunska interpretacija tega klasičnega ameriškega muzikala je dobrodošla osvežitev in dopolnitev repertoarja slovenskih gledališč pa tudi čudovit način, kako preživeti večer ob zabavni, a nikakor ne površni predstavi, ki ostane v svetlem spominu

Pod režijo in prevodom Nejca Lisjaka, glasbenim vodstvom Simona Dvoršaka ter s koreografijami Maše Vajda Andrejka v muzikalu nastopajo vsestransko izkušeni umetniki, ki obvladajo izvajanje zahtevne glasbe in se hkrati odlično znajdejo v komediji: Polona Vetrih, Damjana Golavšek, Marjan Bunič, Gregor Ravnik, Sara Lešnik, Željka Predojević Korošec, Lucas Somoza Osterc, Gaja Sorč, Eva Lisjak, Eva Černe Avbelj, Irena Yebuah Tiran, Katja Konvalinka, Klemen Torkar, Marko Erzar, Gašper Pavc, Tatjana Bonin, Erika Rode in Žiga Štrukelj. Glasbo v živo izvaja orkester Slovenskega komornega glasbenega gledališča. Za vizualno zaokroženost so poskrbele scenografka Urška Gregorič, kostumografka Andreja Stržinar ter maskerka in frizerka Mateja Gradišek.

“Mala nočna glasba” je eno izmed najpogosteje izvajanih del skladatelja in tekstopisca Stephena Sondheima, očeta modernega glasbenega gledališča. Briljantna partitura, v celoti napisana v variacijah tričetrtinskega takta, vključuje tudi njegovo najuspešnejšo skladbo “Send in the Clowns”. Ko elegantno glasbo in iskriva besedila združimo z večplastnim scenarijem Hugha Wheelerja, ugotovimo, da smo priča pravi mojstrovini.

Vstopnice za predstavo so že v prodaji na www.mojekarte.si, informacije za skupine pa lahko dobite preko e-naslova muzikal.malanocnaglasba@gmail.com.

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here