Po zimskem premoru bomo v Društvu šola zdravja spet organizirali vodeno brezplačno vadbo DIHAMO Z NARAVO.

0
306

Tedenska srečanja za krepitev čuječnosti in spodbujanje sprostitve bodo od marca naprej potekala na 26 različnih lokacijah po Sloveniji, med drugim tudi v Domžalah.

Namen brezplačnih vadb z umikom v mirne kotičke narave je, da udeleženci prepoznajo razliko med sproščenim in napetim stanjem telesa, ter v dobri uri dosežejo stanje sproščenosti.

Tudi letos se bodo srečanja pričela s kratkim sprehodom v naravi do lokacije vadbe, ki  telo spodbudi v gibanje. Kratki umiritvi sledijo različne tehnike sproščujočih vaj – dihalne tehnike za spodbujanje vitalnosti, vaje za hrbtenico za boljšo gibljivost ter meditacija za sproščanje in samozavedanje fizičnega in psihičnega počutja. Vadba se konča s tehniko tapkanja za sproščanje živčnega sistema.

Celoten potek vaj vsakič vodi usposobljena oseba in jih izvaja v enakem zaporedju. Izbrane tehnike niso zahtevne, zato jih lahko udeleženci že po nekaj obiskih osvojijo in tudi uporabljajo v vsakdanjem življenju. Vadba je prilagojena vsem generacijam, možnost brezplačne udeležbe pa med drugim omogoča tudi Ministrstvo za zdravje.

Odzivi vadečih iz preteklih sezon so zelo pozitivni; mnogi so v tej skupinski aktivnosti prepoznali možnost za tedensko sprostitev in druženje. Zato se v društvu veselimo nove sezone, že četrte po vrsti, ki bo tudi letos trajala vse do oktobra, z vmesnim poletnim premorom.

Vabimo vas, da se nam pridružite na brezplačni tedenski vadbi Dihamo z naravo, ki poteka v Parku Martina Krpana. Vadba s skupino Tisa poteka od 4. marca dalje, vsak ponedeljek ob 17.30 uri.

Več informacij se nahaja tudi na spletni strani: https://solazdravja.com/category/dihamo-z-naravo/ ali pa pišite vodji projekta Dihamo z naravo, Andražu Purgerju na mail: andraz@solazdravja.si.

Veselimo se srečanja in »dihanja« z vami v objemu narave!

Zapisala Ana Pirih

Pripis za sliko: Vadba poteka v objemu narave.  

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here