Še nikoli tako blizu – občinsko priznanje za naš časopis!? (1.april)

0
570

Iz strogo zaupnih virov smo izvedeli, da je naš časopis DOMŽALSKO-KAMNIŠKE NOVICE aktualna županja predlagala za občinsko priznanje, kar je seveda izključno politična (nikakor ekonomska ali humanitarna) odločitev. Celo županja, ki ima sicer močan dar opazovanja, je zaznala velik informativni doprinos in pluralnost v lokalnem medijskem prostoru. Nihče, ampak res nihče ne more trditi, da smo »županjin časopis«, smo pa njeni skriti občudovalci, kar smo vsakič znova dokazovali skozi subtilne in rahločutne zapise, saj smo ji vedno namenili določen prostor v našem skromnem časopisu. V času, odkar je omenjena gospa prisotna v občinski politiki (kar je – verjeli ali ne – več kot dve  desetletji) nismo prejeli niti evra javnega denarja. Priznamo, da nam je to zagotavljalo popolno neodvisnost, kar je v sedanjem času izjemna in neverjetna  redkost.

Javno obljubljamo, da se naša uredniška politika ne bo spremenila ne glede na velikost, težo ali barvo priznanja, obljubljamo tudi, da bomo ostali enako objektivni in kritični tudi, če občinske nagrade ne bomo prejeli. Še naprej bomo pisali objektivno, neodvisno, brez pristranskosti do katere koli politične opcije.

Naivno verjamemo, da je pomembno v lokalnem okolju imeti neodvisne medije, ki boleče kritično poročajo o delovanju oblasti in nudijo prostor za različne perspektive. Verjamemo, da smo DOMŽALSKO-KAMNIŠKE NOVICE v tem smislu pomemben del lokalne medijske scene.

Pametna lokalna oblast bi nas negovala kot punčico svojega očesa, takšna kot jo imamo, pa verjame, da bi gojila kačo na svojih prsih. Zato domnevamo, da so naši zaupni viri tokrat usekali mimo.

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here