Mednarodna revija starodobnikov v Kamnik privabila ljubitelje klasičnih vozil

0
172

Društvo starodobnih vozil Kamnik ta konec tedna organizira Mednarodno revijo starodobnikov Kamnik 2024, na kateri so se predstavila starodobna vozila v dveh skupinah. V soboto, 18. maja 2024, so se starodobniki popeljali do mestnega jedra Kamnika, zbranim pa se je ob tej priložnosti pridružil tudi župan Matej Slapar skupaj s predsednikom Društva starodobnih vozil Kamnik Miroslavom Vrhovnikom, direktorjem Zavoda za turizem in šport Kamnik Lukom Svetcem in predsednikom Hrvaške zveze Antunom Presećkim ter predstavnikom FIVE Jankom Uratnikom.

V prvi skupini so bili društveni starodobniki in posebno atraktivni starodobniki, v drugi skupini pa motorji in avtomobili od letnika 1889 do 1945, skupaj 70 vozil.

Predsednik Društva starodobnikov Kamnik Miroslav Vrhovnik je uvodoma obiskovalcem namenil nekaj pozdravnih besed in jim predstavil program večdnevnega srečanja in povedal, da se jim nekatera napovedana vozila žal niso uspela pridružiti.

Na Glavnem trgu pa je razstavljavce in obiskovalce na uradnem odprtju pozdravil tudi župan Matej Slapar, ki je dejal, da je ohranjanje tehniške dediščine pomembno in se iskreno zahvalil organizatorju Miru Vrhovniku in njegovi ženi Miji. Ob tem je poudaril, da organizatorji vsako leto veliko prostovoljnega dela vložijo v to, da je revija vedno dobro obiskana in so na njej predstavljena vozila, ki prikazujejo ohranjanje zgodovine, vrednote spoštovanja preteklosti in pogled zdajšnji generaciji, da občutimo duh preteklosti.

Pozdravnim besedam so se pridružili še direktor Zavoda za turizem in šport Kamnik Luka Svetec, predsednik Hrvaške zveze Antun Presećki in predstavnik FIVE Janko Uratnik.

Obiskovalke in obiskovalce so zabavale članice Društva kamniških mažoretk Veronika ter Jože Jošt z lajno, za preplet misli in besed pa je poskrbel Tone Ftičar. Pavle Juhant je z blagoslovom vozil udeležencem zaželel srečno vožnjo. Ob 13. uri so se udeleženci popeljali na panoramsko vožnjo do Term Snovik, kjer jih je pozdravila Tuhinjska godb in Klapa Stari grad.

Občina Kamnik

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here