Marija Dodič – Predstavitev pesniške zbirke Odsev časa v Knjižnici Domžale

0
240

V torek, 21. maja, je v Knjižnici Domžale potekala predstavitev pesniške zbirke Marije Dodič, z naslovom Odsev časa. Pogovor je vodila Jana Ozimek.

Marija Dodič je Domžalčanka, ki bo letos praznovala svoj 70. življenjski jubilej. Je članica Društva Lipa, pohodnica, literatka in pesnica, ki je po devetih letih v samozaložbi izdala že svojo drugo pesniško zbirko z naslovom “Odsev časa”. Zbirka obsega 95 pesmi. Svoja čustva in izkušnje Marija izraža skozi poezijo. Njene pesmi se dotikajo različnih tem, vključno z osebnimi doživetji, introspekcijo, ljubeznijo, izgubo in refleksijo nad preteklostjo ter sedanjostjo. Delo Marije Dodič  se odlikuje po svoji čustveni globini in iskrenosti, kar bralcem omogoča, da se povežejo z njenimi izkušnjami in občutki.

Izmenična recitacija devetnajstih pesmi avtorice in voditeljice je poskrbela, da je zbirka zaživela na drug način, saj je vsaka od njiju dodala svoj osebni pečat in interpretacijo, kar je ponudilo poglobljen vpogled v Marijino poezijo in jo približalo publiki. Električna violina v rokah Gvida Hauptmana  pa je svojo zvočno barvo dodala vzdušje, ki je podkrepilo besede recitatork.

Po čestitkah ob izidu Marijine zbirke je sledilo prijetno druženje s pogostitvijo.

bb

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here