Zlati rog in 744 točk za odličen uspeh Domžalskih rogistov na mednarodnem tekmovanju v Avstriji

0
111

Vsako leto je en izmed poglavitnih ciljev Domžalskih rogistov udeležba na mednarodnem tekmovanju, saj lahko na tak način ohranjamo visoko pripravljenost, odličen zven instrumentov, se spoznavamo z novimi skladbami ter navezujemo stike z drugimi, podobnimi skupinami v Evropi.

Tako smo lani merili moči na 3. EP lovskih rogistov v Nemčiji, pred tem na mednarodnem tekmovanju na Slovaškem, pa leto pred tem na 2. EP lovskih rogistov na Slovaškem ter tekom 33-letnega obstoja na različnih mednarodnih tekmovanjih v Avstriji in na Češkem.

Z vajami smo pričeli takoj v začetku novega leta in čakali na najavo tekmovanja, ki se je tokrat zgodilo 11.maja 2024, v kraju Waidhofen an der Ybbs, v samem osrčju Avstrije.

Mednarodnega tekmovanja se je udeležilo 66 različnih skupin iz Avstrije, Nemčije, Poljske, Madžarske in Slovenije. Tekmovalo se je v 2 skupinah:

  • Lovski rogisti z B instrumenti,
  • Lovski rogisti z Es instrumenti, kjer smo tekmovali mi .

Tekmovanje se izvajalo na sledeč način:

  • določen je obvezen lovski signal ter obvezna skladba iz kategorije srednje težka ali težka (kategorijo izbere skupina sama – mi smo izbrali kategorija »težka«);
  • dve skladbi po lastnem izboru; s tem, da v kolikor izbereš obvezno skladbo v kategoriji »težka« skladba, morata biti tudi obe skladbi po lastnem izboru v kategoriji »težkih« skladb.

Pod vodstvom našega dirigenta Daniela Savnika smo nastopili s skladbami:

  • obvezni skladbi:
  • Zusammenrufen der Jäger (Oberösterreich)
  • Heigl, Sebastian – Zum Ehrentanz
  • skladbi po lastnem izboru:
  • M. Weber – Jägerchor
  • Stief – Minneburg – Fanfare

V prijetnem okolju narave, na dvorišču starega dvorca v mirnem, tipično avtohtonem avstrijskem kraju, smo kljub težki konkurenci osvojili za nas odlično 8. mesto v skupini Lovski rogisti z Es instrumenti.

Tako se je poplačal ves trud, ki smo ga mesece vlagali v vaje, razmeroma dolga pot in skrbi, ki jih za skupino tako tekmovanje povzroči.

Na Evropskem prvenstvu smo sodelovali: Daniel Savnik (dirigent), Tomaž Tavčar, Justin Felicijan, Bine Drobnič, Ivan Kozarič, Hana Močnik, Mihael Kozjek, Jernej Hribar in Tine Pavli.

Skupno so osvojili kar 4 zlate medalje in 3 bronaste posamično in ekipno, med njimi tudi Evropski podprvak Den Habjan Malavašič.

Naslednje leto nas že čaka 4. EP lovskih rogistov na Poljskem, ki bo zelo zahtevno,… tako s finančnega vidika, kakor tudi vsebinskega. Naša želja je vsekakor uvrstitev v sam Evropski vrh. Verjamemo, da bomo lahko s trudom in trdim delom posegli po najvišjih treh mestih v Evropi.

Radi bi samo še izkoristili priložnost in se zahvalili vsem, ki ste nam finančno pomagali izpeljati ta zahteven projekt,…krajevnim skupnostim občine Domžale, posameznim podjetjem, LZS in ZLD Ljubljana, JSKD-ju ter Občini Domžale.

Seveda pa gre zahvala tudi družinam sodelujočih, še posebej razumevanju naših partneric/partnerjev, ki so z velikim veseljem podprli projekt in nas bodrili pri doseganju tega cilja.

Jernej Hribar,
predsednik KD Domžalski rogisti

 

Besedilo: Sanda Jerman
Fotografije: Miro Hrlaković

 

 

 

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here