Tradicionalni Veronikin festival v znamenju »Slovenske vasi«

0
86

Kamniško športno dvorano je v četrtek, 6. junija 2024, napolnil otroški živ žav, potem ko je Vrtec Antona Medveda iz  Kamnika, pod taktirko ravnateljice mag. Liane Cerar, organiziral tradicionalno prireditev »Veronikin festival« in zaključno prireditev za otroke, ki septembra odhajajo v šolo. Otroke je nagovoril tudi župan Matej Slapar.


Letošnji festival je bil v znamenju interaktivne slovenske vasi, ki so jo v enoti Pestrna Vrtca Antona Medveda Kamnik odprli aprila letos.  Interaktivna vas je sestavljena iz štirih hiš, in sicer dolenjske, gorenjske (planšarska hiša), primorske in prekmurske. Otroci se skozi čarobne zgodbe slovenske vasice spoznavajo s koreninami kulturne dediščine teh območij. Kulturni program na tej prireditvi so pripravile vzgojiteljice vseh enot Vrtca Antona Medveda Kamnik skupaj z otroki, kjer ni manjkalo petja in plesa.


Z veliko pomočjo Občine Kamnik, KS Duplica, Sklada vrtcev Slovenije, staršev in donatorjev so se uresničile ideje o slovenski vasi. V pozdravnem govoru je ravnateljica vrtca mag. Liana Cerar še enkrat vse prisotne povabila na ogled interaktivne slovenske vasi. V imenu Občine Kamnik se je sodelujočim za trud, ki so ga vložili v izvedbo festivala, zahvalil župan Matej Slapar, spodbudne besede pa je namenil otrokom, ki bodo jeseni pogumno zakorakali v prvi razred ene izmed šestih osnovnih šol v Kamniku.

Otroci so po prireditvi udeležili še petih interaktivnih delavnic na temo Slovenska vas, kjer so preko igre spoznavali različne dejavnosti, ki so značilne za posamezne slovenske pokrajine.

Občina Kamnik

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here