Investicije na Domžalskem: Odprtje prvega pasjega igrišča v Domžalah

0
319

V Domžalah na Viru so v soboto, 15. junija 2024, odprli prvo občinsko pasje igrišče. Vrednost projekta je znašala 53.710,04 evrov z DDV. Občina Domžale že preučuje možnosti za umestitev pasjega igrišča tudi v središču Domžal, da bi takšen prostor ponudili tudi v urbanem območju.

Občina Domžale je z ureditvijo pasjega igrišča v bližini kolesarskega poligona Kolo’voz na Viru začela v lanskem letu. Glavni namen te investicije je priskrbeti občanom in njihovim psom večji ograjen prostor za socializacijo psov z drugimi psi in njihovimi lastniki, kakor tudi za varno in sproščeno igro štirinožcev.

Županja Občine Domžale mag. Renata Kosec je ob odprtju prvega pasjega igrišča v domžalski občini izrazila zadovoljstvo, da bodo imeli štirinožci sedaj možnost prosto tekati, se igrati in družiti v varnem okolju. V imenu Krajevne skupnosti Vir je predsednik Marko Bergant izrekel zahvalo Občini Domžale, saj je odprtje pasjega igrišča uresničitev dolgoletnih želja krajanov in zaželel, da bi pasje igrišče dobro služilo tako krajanom kot drugim obiskovalcem s pasjimi ljubljenčki.

Pasje igrišče so zasnovali v biroju Hafner Arhitekti. Kot je dejal vodja projektiranja Benjamin Hafner, igrišče povzema obstoječo strukturo okoliške naravne krajine in hriba, zato nova ureditev v prostoru deluje naravno, nevsiljivo. Ograjeno Pasje igrišče Vir se razteza na površini 1.000 m2 . Na igrišču je urejen hribček s klopmi in pasjim tunelom ter poglobljen pasji amfiteater, igrišče pa obkroža zelenica s pasjim vohalnim kotičkom. Senco bo v poletnih dneh poleg dreves lahko nudila nadstrešnica na vhodu, do katerega vabi drevored.

Občina Domžale

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here