Obnova talnih cestnih oznak za varnost najmlajših udeležencev v prometu

0
366

Podjetje Helios TBLUS se je v duhu dobrega sodelovanja z Občino Domžale in s skrbjo za varnost najmlajših udeležencev v prometu, odzvalo na pobudo Občine za izdelavo talnih cestnih oznak v okolici domžalskih osnovnih šol. Izdelava se je začela 6. junija 2024 v okolici Osnovne šole Venclja Perka, do začetka prihodnjega šolskega leta pa bodo talne cestne oznake izdelane še v okolici treh osnovnih šol.

Domžale, 19. 6. 2024 – V podjetju Helios TBLUS si z različnimi družbeno odgovornimi projekti in povezovanjem z okolico prizadevajo za dolgoročne pozitivne spremembe v lokalni skupnosti. Prepričani so, da sta sodelovanje in podpora lokalnim skupnostim ključna pri gradnji trdnih odnosov za ustvarjanje trajnostne prihodnosti. Ob zaključevanju letošnjega šolskega leta je podjetje s svojimi premazi omogočilo izdelavo talnih cestnih oznak v okolici domžalskih osnovnih šol. Do začetka novega šolskega leta bo tako poskrbljeno za boljšo varnost najmlajših udeležencev v prometu iz kar štirih osnovnih šol.

Širok nabor visoko učinkovitih in kakovostnih cestnih premazov Helios je rezultat obsežnih izkušenj in znanj razvojne ekipe podjetja, ki z inovativnimi tehnologijami stremi k nenehnim izboljšavam. »Naši cestni premazi izpolnjujejo najvišje zahtevane kriterije za zagotavljanje varnosti v prometu in so visoko odporni  in učinkoviti. Veseli nas, da lahko svoj tehnološki napredek delimo z lokalno skupnostjo in tako prispevamo k boljši prometni varnosti vseh, predvsem pa naših najmlajših,« je poudaril Marko Podjed, izvršni direktor podjetja Helios TBLUS. Raznolik portfelj cestnih premazov podjetja Helios TBLUS vključuje barve za označevanje cestnih površin, sistem hladne plastike ter termoplastične premaze. Sistem hladne plastike Signodur Roll, ki se bo za izdelavo prečnih označb in prehodov za pešce uporabil tudi v okolici domžalskih osnovnih šol, je zelo obstojen in zato ne bo potrebno pogosto obnavljanje. Poleg visoke obstojnosti ga odlikuje groba struktura, ki v zahtevnih prometnih pogojih omogoča boljšo in hitrejšo zaznavo cestnih označb ter tako pešcem, kolesarjem in motoristom preprečuje zdrse na obarvanih površinah.

»S sodelovanjem in povezovanjem lahko naredimo največ za lepo sedanjost in prihodnost za vse nas. Veliko nam pomeni, da imamo v naši sredini podjetje, ki z nami te vrednote deli in jih tudi udejanja.

Ne le z donacijo premazov za izdelavo talnih cestnih oznak v okolici naših šol za varnejšo pot v šolo,  podjetje Helios TBLUS naši lokalni skupnosti prispeva na mnogih področjih, za kar smo neizmerno hvaležni,« je izpostavila domžalska županja mag. Renata Kosec.

V podjetju Helios TBLUS se zavedajo svoje vloge pri skrbi za prihodnje generacije, zato stremijo k nenehnim izboljšavam in postavljanju visokih standardov za varne, obstojne in visoko učinkovite cestne premaze. Z nenehnim vlaganjem v razvoj ter občutkom za družbeno odgovornost prispevajo k varnosti cestne infrastrukture za vse udeležence prometa, zlasti najmlajše, ter tako pomagajo graditi boljšo in lepšo prihodnost.

Helios Tovarna barv, lakov in umetnih smol Količevo, d.o.o.

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here