Nov tiskani občinski “hvalilnik” Domžalka

1
728

Ob izidu nove tiskane publikacije, kot priloge občinskega glasila Slamnik, so na Občini Domžale zapisali:

“Z željo seznaniti javnost o pomembnih mejnikih, dogodkih, prireditvah, aktualnih projektih in investicijah ter o delu, življenju in utripu v občini Domžale v preteklem letu smo za vas pripravili informativno publikacijo Občine Domžale. Želimo vas informirati o aktivnostih, ki smo jih zbrali na enem mestu in so se v času od občinskega praznika v preteklem letu godile in zgodile v našem prostoru srčnih ljudi.

Občina Domžale”


Občani smo hvaležni občinski upravi za predanost informiranju občanov in da s podvajanjem vsebin v Slamniku in Domžalki zagotavlja še boljšo obveščenost. Kljub temu bi želeli opozoriti na nekaj ključnih vprašanj, ki se nam porajajo. Pogrešamo konkretne informacije o volilnih obljubah in njihovi realizaciji. Na primer, kako poteka iskanje zemljišča za novi zdravstveni dom? Se bo gradil prizidek? Je ta projekt še vedno v načrtu ali lahko na to obljubljeno pridobitev kar pozabimo? Prav tako nas zanima, zakaj bo bazen dve kopalni sezoni zaprt. In še in še…
Menimo tudi, da večje število občinskih medijev ne zagotavlja nujno večje transparentnosti. Jasne, dostopne in usklajene informacije so ključne za dobro obveščenost in zaupanje občanov, kar pa močno pogrešamo. Občinska spletna stran je zastarela in predvsem deluje kot “hvalilnik” županje v elektronski obliki. Uporabne podatke je nemogoče poiskati. Prav tako ni zanemarljiv podatek, da se za promocijo trenutne občinske oblasti porablja več sto tisoč evrov.

Več je občinskih medijev, manj je transparentnosti!

Oglasno sporočilo

1 KOMENTAR

  1. Politiko netransparentnosti je v začetku samostojne Slovenije v Domžalah vpeljala prva županja Cveta, nadaljeval njen podžupan in nato župan Toni, očitno pa aktualna županja Renata ne bo nič spremenila, ker ji to pač ustreza. Morda bo zdajšnji podžupan Matej in skoraj zagotovo bodoči župan kaj spremenil. Še je upanje, ne?

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here