Kyu Karate-Do turnir v Ihanu

0
4836

Karate-Do klub Atom Domžale, je 9. 4. 2016, v Ihanu, pripravil in izpeljal športni Karate-Do turnir za Kyu – šolske pasove. Sodelovalo je čez 150 športnikov in športnic slovenskih klubov, ki dosegajo stopnjo šolskih barvnih pasov. Turnirja so se najbolj množično udeležili otroci nižjih razredov osnovne šole, močna je bila tudi konkurenca pri članih in veteranih. Turnir je bil zanimiv tudi za gledalce na tribunah, ki so seveda zvesto navijali.

Karate-Do vadba izjemno dobrodošla in predvsem zelo zdrava za telo in duha. Človek si ob znanju pridobi samozaupanje, dobro psihofizično pripravljenost in vse to se odraža v redu in disciplini na celotnem področju človekovega vsakodnevnega delovanja. Sensei Lovrenc Kokalj z nazivom Renshi, občuduje vsakogar, ki se vsaj malo preizkusi v tej koristni vadbi, še posebno tiste, ki si potem izberejo borilni šport kot vodilo v načinu življenja. Karate-Do pomeni pot, v športu ali veščini, ki je lahko tudi univerzitetna in dostopna vsakomur, ki ga ta dolga in zanimiva pot zanima. Prav zanimive so družine, ki skupaj obiskujejo vadbo.

Na samem Kyu turnirju so imeli veliko uspeha kamničani iz Karate kluba Kobushi Kamnik, katere vodi dolgoletni karateist Atoma iz Domžal, Miha Gavez 3.Dan. Dosegli so skupaj 3.mesto. Z 2.mestom so se v skupnem seštevku tokrat

morali zadovoljiti Atomovci (kar nekaj ključnih tekmovalcev se turnirja ni udeležilo). Z zmago v skupnem seštevku na 6.Kyu turnirju, so se izkazali tekmovalci in tekmovalke KK Ig Shotokan.

Za Domžale so se najbolj izkazali, Naja Svetlin z štirimi zlatimi odličji, Eva Dormiš, dvakrat druga in enkrat prva, Kiara Dormiš, dvakrat prva, Aleksander Eržen dvakrat tretji in enkrat prvi. Odličja so si prislužili tudi, Almedin Mizić, Samo Majhenič, Zorana Vidić, Jakob Cajhen, Tara Baumgarten, Blaž Štiftar, Luka Planinc, Tesa Štihec, Matej Maumcircher,  Matjaž Kljun, Milan Hrovatin, Boštjan Guček, Anže Vovk, Peter kostanjšek. Lepe nastope so prikazali tudi Samo Kostanjšek, Ensar Mizić, Maj Tomc, Blaž Dragar. Skupino sta vodila, Žan Podboršek 1.Dan in Patricija Vehovec 1.Kyu.

16.10. 2016, vabljeni na veliki jubilejni 10. Internacionalni Karate-Do turnir za pokal Domžale 2016. Turnir bo v HKC. Prihod je do sedaj potrdilo 12 držav.

Istočasno bo v sklopu turnirja dvodnevni seminar z specijalnim gostom, japoncem Shihan Manabu Murakami 7.Dan Syuseki, večkratnim svetovnim prvakom in glavnim svetovnim SKIF inštruktorjem.

Zenmedia

Karate-ihan

 

 

Oglasno sporočilo