Z včerajšnjim tradicionalnim 28. DNEVOM VATERPOLISTOV so se uradno zaključila vaterpolska tekmovanja

0
756

Seveda se bodo aktivnosti nadaljevale tudi med počitnicami, kjer Calcit Waterpolo vabi nove člane in članice vseh starosti, da se jim pridružite.

V soboto je potekal že 28. Dan vaterpolistov, ki velja za praznik slovenskega vaterpola. Na dogodku so se predstavile ekipe U12 in veteranov, hkrati pa je bil zaključek DP za U15.

Ko je dolgoletna ustaljena kamniška ekipa obrnila že nekaj čevapčičev in palačink sta se v vodo pognali ekipi Slovana in Branika. Občutno boljši so bili Ljubljančani s končnim rezultatom 22 : 2.

V drugi polfinalni tekmi bi se morali pomerili ekipi Kranja in Kopra, vendar so Koprčani v zadnjem trenutku odpovedali nastop, tako da so Triglavani prišli neposredno v finale.

Sledil je turnir za mlade vaterpoliste U12. Kamnik, Kranj, Koper, Ljubljana in Maribor so pripeljali osem ekip. Sledilo je 14 tekem na dveh igriščih. V tekmi za tretje mesto so bili domači malčki Calcita boljši od mariborskih vrstnikov z rezultatom 13 : 2.
Nič bolje se ni godilo Slovanu iz Ljubljane, ki je moral priznati poraz Triglavanom. Rezultat je bil na koncu 14 : 0.
Vzporedno z vaterpolo tekmami so potekale tudi dodatne aktivnosti, kot je odbojka v vodi in vodna košarka. Pri košarki sta neverjetno zagnanost prikazala predvsem Stele in Žurbi, sicer člana letošnjih državnih prvakov v vaterpolu, ki sta prikazala nekaj novih prvin v vodni košarki.
Tekmovanja za letošnjo sezono so se zaključila s finalom U15 med Slovanom in Triglavani. Ljubljančani so bili občutno boljši in po izenačenem prvem polčasu v končnici strli odpor ter zasluženo zmagali. Končni rezultat je bil 12 : 6. Sledilo je slavje VD Slovana in obvezno kopanje seveda oblečenega trenerja.
Velja omeniti tudi Gašperja, ki je v maniri pravega športnega komentatorja odkomentiral tekmo in kot kaže, je pred njim še bogata športna kariera. Častni gost in podeljevalec je bil podžupan občine Kamnik Bogdan Pogačar, ki mi je v neformalnem pogovoru povedal, da se je o pokritju bazena vredno še naprej pogovarjati.
Za zaključek so se pomerili še veterani Kamnika in Kranja. Tekmo je odlično odsodil Komelj, tudi v vlogi časomerilca. Debi je dočakal tudi pisec tega članka, vendar se je njegova kariera žal že končala … Zmaga je odšla na koncu v Kranj – Kranj75 : Kamnik 12 : 9.
»Če se je prejšnja leta vreme poigralo z nami, je bilo letos vse super«, je bil zadovoljen glavni organizator Dare Homar.

besedilo: Aleksander Sokler
foto: Teja Jazbinšek in Aleksander Sokler

Oglasno sporočilo