Kronika policijske postaje Domžale (od 7.3. do 13.3.2022)

0
535

7. 3. 2022 – VLOM V OSEBNI AVTOMOBIL
Policisti  so  bili  obveščeni  o  vlomi v osebni avtomobil. Ugotovljeno je bilo, da je storilec s primernim orodjem, skozi sovoznikova vrata, vlomil v parkiran  in zaklenjen osebni avtomobil in iz notranjosti odtujil gotovino. Skupna  materialna  škoda v zgoraj opisanem znaša cca. 300 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

7. 3. 2022 – PODAJA NAMER ZA MEDNARODNO ZAŠČITO
Na  policijski  postaji  so  se zglasile tri državljanke Ukrajine in zaradi vojnih  razmer  v  matični  državi  podale  namero  za  mednarodno zaščito. Izpolnjeni  so  bili  vsi  formularji,  kateri  so bili predani v odločitev pristojnim službam.

8. 3. 2022 – PODAJA NAMER ZA MEDNARODNO ZAŠČITO
Na  policijski  postaji  se je zglasilo osem državljanov Ukrajine in zaradi
vojnih  razmer  v  matični  državi  podali  namero  za  mednarodno zaščito.
Izpolnjeni  so  bili  vsi  formularji,  kateri  so bili predani v odločitev
pristojnim službam.

8. 3. 2022 – TATVINA ARTIKLOV
Policisti so bili obveščeni o tatvini artiklov. Ugotovljeno je bilo, da sta storilca  v  trgovini,  s polic, vzela več igralnih kart v skupni vrednosti 1.606,88  EUR,  ter  si  jih  protipravno  prilastila.  V  zvezi  opisanega policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

9. 3. 2022 – TATVINA DELOVNEGA STROJA
Policisti  so  bili  obveščeni  o  tatvini delovnega stroja. Ugotovljeno je bilo,  da  je storilec z gradbišča odtujil tam parkiran, zaklenjen, delovni stroj  –  rovokopač  znamke  New  Holland,  rumene  barve,  letnik  2006. Z navedenim  je  storilec  podjetje  oškodoval  za  okoli 20.000 EUR. V zvezi opisanega policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

9. 3. 2022 – PODAJA NAMER ZA MEDNARODNO ZAŠČITO
Na policijski postaji sta se zglasili državljanki Ukrajine in zaradi vojnih razmer  v matični državi podali namero za mednarodno zaščito. Izpolnjeni so bili vsi formularji, kateri so bili predani v odločitev pristojnim službam.

10. 3. 2022 – PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI
Policisti  so  bili  obveščeni  o  prometni nesreči s telesnimi poškodbami. Ugotovljeno  je  bilo,  da  sta  bila  v  prometni nesreči udeležena voznik tovornega  vozila  in  voznica  osebnega avtomobila. Do prometne nesreče je prišlo  zaradi  vožnje  skozi  v  rdečo luč. V prometni nesreči se je lahko telesno  poškodovala  udeleženka  –  voznica osebnega avtomobila, katera je bila z reševalnim vozilom odpeljana na UB KC na pregled. V prometni nesreči je  nastala skupna materialna škoda v višini cca. 5.000 EUR. Policisti bodo
kršitelju naknadno izdali plačilni nalog zaradi kršitev določil ZPrCP.

11. 3. 2022 – TATVINA ARTIKLOV
Policisti  so bili obveščeni o tatvini artiklov. Ugotovljeno je bilo, da je storilec  v trgovini, s polic, vzel več steklenic alkoholnih pijač v skupni vrednosti  140,97  EUR, ter si jih protipravno prilastil. V zvezi opisanega policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

11. 3. 2022 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti  so  imeli  v  postopku  osebo,  katera je imela v posesti manjšo količino  prepovedane  droge.  V  primeru  pozitivne analize bodo policisti zoper  kršitelja  uvedli  hitri  postopek z izdajo odločbe pri prekrškovnem organu.

12. 3. 2022 – PODAJA NAMER ZA ZAČASNO ZAŠČITO
Na  policijski postaji sta se zglasila državljana Ukrajine in zaradi vojnih razmer  v  matični  državi  podala namero za začasno zaščito. Izpolnjeni so bili vsi formularji, kateri so bili predani v odločitev pristojnim službam.

13. 3. 2022 – PODAJA NAMERE ZA ZAČASNO ZAŠČITO
Na  policijski postaji se je zglasila državljanka Ukrajine in zaradi vojnih razmer  v  matični  državi  podala namero za začasno zaščito. Izpolnjeni so bili vsi formularji, kateri so bili predani v odločitev pristojnim službam.

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA
Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj,  hiš  in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod  različnimi  pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti, zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih   ravnanj  (največkrat  nad  starejšimi  osebami),  kjer  storilci zamotijo  oškodovance  (na  zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti  policijske  postaje  Domžale  naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli   posebnosti   (sumljive  osebe,  sumljiva  vozila,  itd)  ali pridobitve  koristnih  informacij,  ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih  dejanj,  le  te  sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska     številka     01/724-65-80),     na    elektronski    naslov
pp_domzale.pulj@policija.si,  na  brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo