Calcitovci so zdaj sami na prvem mestu

0
2240

V derbiju četrtega kroga 1. DOL za moške – modra skupina so odbojkarji Calcita Volleyballa, po zmagi v pokalu Slovenije, še prvič v letošnjem državnem prvenstvu premagali ACH Volley in so zdaj s tekmo več sami na prvem mestu modre skupine. Kamničani bodo v soboto, v petem krogu, gostovali v Kranju pri Triglavu.

Calcit Volleyball – ACH Volley 3:1 (22, -18, 24, 19)

Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 300, sodnika: Gril (Pekre) in Melavc (Šempeter).

Calcit Volleyball: Hribar – libero, Novljan 10, T. Štern 13, Štalekar 3, Vidmar, Štembergar Zupan 12, Brulec 7, Lakner 1, Kotnik 10, Ž. Štern 5, Videčnik 3, Konjedic. Trener: Marko Brumen

ACH Volley: Flajs 18, Jereb, Kozlowski 2, Kozamernik 11, Purič 4, Ledinek – libero, Satler 2, Pleško – libero, Jurić 1, Donik 12, Mochalski, Terpin 15, Pokeršnik, Koncilja. Trener: Zoran Kedačič.

Dober mesec dni po finalu pokala Slovenije so odbojkarji Calcit Volleyballa v svoji dvorani spet gostili aktualne državne prvake, ki so jim za poraz v finalu pokalnega tekmovanja že vrnili z visoko zmago na turnirju srednjeevropske lige v Pliberku. Pred današnjim obračunom sta imeli obe ekipi po 16 točk, vendar Ljubljančani s tekmo manj.

Medtem, ko je trener Kamničanov Marko Brumen lahko računal na vse svoje varovance – tekmo je začel z Janom Brulcem, Domnom Kotnikom, Žigo Šternom, Žanom Novljanom, Maticem Videčnikom, Tončkom Šternom in prostim igralcem Klemnom Hribarjem -, je imel Zoran Kedačič na klopi ljubljanske ekipe zaradi poškodb in bolezni več težav s sestavo ekipe. Avstralca Samuela Walkerja sploh ni bilo ekipi, s strani pa sta tekmo spremljala Jan Pokeršnik in Eric Mochalski, tako da je na mestu korektorja igral kapetan ekipe Andrej Flajs, ob Jerneju Terpinu pa je bil na mestu sprejemalca še Žiga Donik. Kljub temu so prvi do večje prednosti z blokoma Jana Kozamernika in Roka Satlerja prišli gostje (7:11), toda po polminutnem odmoru sta bili ekipi na 12. točki že skupaj. Kamničani so z asom Tončka Šterna povedli s 15:14, toda glavni sodnik je na ogorčenje domačih navijačev dosodil avt, Ljubljančani pa so tudi po drugem tehničnem odmoru vodili z dvema točkama prednosti, povedli pa so tudi s 17:14. Vendar se Kamničani niso predali, tudi s pomočjo glasnih navijačev je Andrej Štembergar Zupan, ki je po drugem tehničnim odmorom zamenjal Tončka Šterna, svojo ekipo popeljal do vodstva z 22:21, nato pa je dosegel še zadnji dve točki za vodstvo Calcit Volleyballa z 2:0 v nizih.

Tudi v drugem nizu sta ekipi nadaljevali z dobro odbojko, z veliko lepih akcij, tudi nekaterimi napakami, več so jih naredili Kamničani, spet pa so prvi do večje prednosti s točko Žige Donika prišli Ljubljančani (10:7), z blokom Andreja Flajsa že s 16:12, čeprav so se jim domači odbojkarji dvakrat približali le na točko zaostanka. Po napaki Domna Kotnika je bilo že 17:12, z dobrimi servisi pa so odbojkarji ACH Volleyja to prednost do konca niza še povečali, niz pa se je končal s še eno »čudno« sodniško odločitvijo, vendar je bil niz za kamniške odbojkarje tako ali tako že izgubljen.

Uvod v tretji niz je pripadel domači ekipi, ki je popravila svoj sprejem, začela tudi bolje servirati in na prvi tehnični odmor prvič na tekmi odšla s prednostjo (8:6), toda z blokom Donika je že na deveti točki sledilo novo izenačenje. Vseeno so z novo točko Štembergar Zupana kamniški odbojkarji tudi ob drugem tehničnem odmoru vodili z dvema točkama prednosti, gledalci pa so še naprej lahko uživali v kakovosti odbojkarski predstavi. Z asom Jana Brulca so Kamničani gostom pobegnili za tri točke (18:15), vendar je domačinom z asom vrnil Michal Kozlowski, ki je pred tem zamenjal Roka Satlerja, zato se je po dveh zaporednih osvojenih točkah gostov za polminutni odmor odločil še Marko Brumen. Po dveh zaporednih blokih Flajsa in Donika je ACH Volley po daljšem času spet vodil (21:20), Kotnik, ki se je vrnil v igro, pa je Kamničanom priboril dve zaključni žogi za vodstvo z 2:1 v nizih. Dve so Ljubljančani ubranili, ne pa tudi tretje, saj je Flajs naredil napako.

Z dvema blokoma Saše Štalekarja Brumnovi varovanci pred prvim tehničnim odmorom v četrtem nizu povedli s 7:4, po polminutnem odmoru Zorana Kedačiča pa je Tonček Štern z asom svojo ekipo popeljal do vodstva z 8:4. Isti igralec je z uspešnim napadom dosegel še točko za 10:4, zato je gostujoči trener vzel še svoj drugi polminutni odmor, a je po vrnitvi na igrišče Brulec z asom zaustavil gostujoči napad. Ob drugem tehničnem odmoru so Kamničani vodili s šestimi točkami prednosti, ki je gostje navkljub borbeni igri niso več uspeli uloviti.

Izjavi po tekmi

Andrej Štembergar Zupan, kapetan Calcita Volleyballa: »Res je, da je bil ACH Volley oslabljen, a gre še vedno za državne prvake. V vlogi favorita so bili oni, vendar morajo to vedno dokazati tudi na igrišču ne glede na postavo, s katero igrajo. Mi smo danes prikazali dobro igro, daleč od tega, da bi bila blesteča, še vedno moramo popraviti veliko stvari, naredili smo tudi preveč neumnih napak, vendar mislim, da smo zasluženo prišli do zmage. Pomembno je, da smo ostali v igri za prvo mesto v modri skupini.«

Andrej Flajs, kapetan ACH Volleyja: »Tekmo smo odigrali v rahlo spremenjeni postavi, saj imamo težave s poškodbami in boleznijo, vendar to ne zmanjšuje uspeha Calcita. Kamničani so tudi tokrat prikazali odlično igro, znali so izkoristiti našo nezanesljivost na sprejemu. Čeprav je poraz vedno boleč, pa smo danes dobili še enega novega igralca, govorim o Žigi Doniku, ki do zdaj ni dobil veliko priložnosti in upam, da bo današnja tekma pozitivno vplivala na njegovo samozavest.«

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografija: Klemen Brumec

Oglasno sporočilo