Uresničimo sanje – dobrodelni koncert za otroke s posebnimi potrebami

0
2833
V Krajevnem domu Šmarca pri Kamniku se je v soboto, 16. aprila 2016, za otroke s posebnimi potrebami odvijal 7. dobrodelni koncert Uresničimo sanje. Pred 20. uro se je začelo polniti parkirišče pred Krajevnim domom Šmarca. Gasilci – varnostniki so usmerjali promet, da ni prišlo do neprijetnih zastojev. Za sprejem nastopajočih in radodarnih obiskovalcev ter ljubiteljev dobre glasbe so poskrbele prijazne hostese.

uresnicimo sanje (1)

V dvorani so se v prvi vrsti s svojimi starši, sorodniki in razredničarko zbrali učenci Osnovne šole CIRIUS Kamnik, za katere je gospod Simon Zorman, oče enega od njih, samoiniciativno že sedmo leto zapored organiziral dobrodelni koncert. S tem, organizacijsko zahtevnim projektom, bo otrokom s posebnimi potrebami omogočil tridnevni tabor v Športnem centru Prodnik v Logarski dolini (Ljubno ob Savinji). Z veliko mero požrtvovalnosti in sposobnosti ga izpelje profesionalno. Vsako leto pa mu dobrodelno priskoči na pomoč kot voditelj in povezovalec programa Konrad Pižorn – Kondi.

Na s cvetjem okrašenem odru so se po duhovitem in prisrčnem povabilu voditelja prireditve zvrstili glasbeniki, ki so publiko navdušili s svojimi točkami.Bučne aplavze je požel že prvi nastopajoči MePZ Cantemus iz Kamnika za svoje vrhunsko odpete pesmi. Dobro razpoloženje so stopnjevali  zabavni vložki voditelja in vesele melodije Bande citrarske z izvrstnim tenoristom Klemnom Torkarjem ter razigrana tamburaška veteranska skupino Bisernica. Vedno pripravljen za dobrodelnost Toni Strnad, ki tudi rad doda kakšno šalo, je odigral in zapel nekaj popularnih popevk. Na račun so prišli ljubitelji citer, saj je večer popestrila izjemna citrarka Tanja Zajc Zupan, ki je spremljala lep vokal Teje Saksida. Za narodno-zabavne viže so poskrbele razigrane članice ansambla Skrivnost. Publika je ploskala in pela. Obrazi nasmejanih sedmošolcev so povedali vse, tudi ko so na oder prišle dobrovoljne Ljudske pevke z Maro, ki je kar čez noč postala zvezda.

Najboljše pride na koncu. Zato so bili zadnji v pestrem programu dobrodelne prireditve člani skupine The Eccentrics, ki je nastala lani. Njen pobudnik in vodja je gospod Zorman. V njej pa sodelujeta tudi dva gibalno ovirana člana. Humorist in igralec Kondi je mlado glasbeno skupino presenetil s posebnim darilom; dogovoril se je namreč s Studiem Černe za deset snemalnih ur.

Čeprav je koncert trajal dve uri in pol, se ni nikomur mudilo domov. Radi so se zadržali še ob pecivu, ki so ga prinesli starši otrok, za katere se je zbiral denar. Brez izjemne dobrosrčnosti in požrtvovalnosti gospoda Zormana bi bili prikrajšani za lepo glasbeno prireditev. Za nepozabni večer so prav tako zaslužni glasbeniki, ki so se odzvali povabilu, in udeleženci, ki so se izkazali z navdušenim spremljanjem dogajanja na odru in še posebno s svojimi prispevki, s katerimi bo mogoče uresničiti  vsaj nekaj otroških sanj.

Sanje imajo za človeka velik pomen. Brez njih bi bilo življenje sivo in brezdušno. Zato jim pustimo, da se naselijo v srcu vsakega izmed nas. Naj pomenijo upanje in motivacijo – saj se kdaj pa kdaj tudi uresničijo.

Besedilo: Ksenija Jesenik Lužovec
Fotografije: Frane Tonin

Oglasno sporočilo