V zdihljajih tekme do točke

0
2842

Tekma Kalcer Radomlje – Krško je bila uvod v sedmi krog Prve lige Telekom Slovenije, na kateri so domači igralci lovili prvo letošnjo zmago. Začelo se je dobro, saj je Stoiljković domače popeljal v vodstvo, v zadnjih minutah tekme pa je kapetan Barukčič s strelom iz enajstih metrov Radomljanom prinesel točko.

Ekipi sta se prvi del prvega polčasa v glavnem otipavali. Igra je potekala med obema kazenskima prostoroma, streli Nunića za domače in Dangubića ter Urbanča za goste pa obeh vratarjev niso vznemirjali. Prvo navdušenje domačih navijačev je prišlo v 23. minuti, potem ko je Jakovljevićpobegnil po levi strani in prodrl v kazenski prostor ter s povratno podajo našel Stoiljkovića. Slednji je nato zadel s strelom z devetih metrov.

Le tri minute kasneje pa so gostje že izenačili. Ivačič je v kazenskem prostoru nepravilno zaustavil enega od gostujočih napadalcev, Kramarič pa je nato najstrožjo kazen tudi uspešno izvedel. Do konca polčasa ekipi nista prišli do nevarnejših zaključkov napadov, tako da se rezultat ni spremenil.

Tudi v drugem polčasu so bili zaključni streli igralcev precej nenatančni. Iz vrst gostov so nenatančno merili Kramarič, Šturm in Dangubić, pri domačih pa je poskus Barukčiča preletel gol. Gostje so povedli v 71. minuti, potem ko je v kazenski prostor prodrl Kramarič in podal doBaskere, ki je nato z močnim strelom z desetih metrov premagal Ivačiča.

V nadaljevanju srečanja so igralci le nekoliko bolj namestili svoje merke. Andjelković je v 74. minuti po kotu prišel do strela z glavo, na mestu pa je bil Zalokar. Prav tako so s streli poskusiliVidmar pri domačih, pri Krčanih pa Dangubić, Jurečič in Kramarič, a je bil domači vratar na mestu. V 88. minuti pa je strelec drugega zadetka za goste Baskera v kazenskem prostoru nepravilno zaustavil prodirajočega Šipka, sodnik Skomina pa je takoj pokazal na belo točko. Še enkrat več je enajstmetrovko zanesljivo izvedel kapetan Barukčič, ki je postavil končni rezultat 2-2. Radomljani pa bi v 90. minuti lahko odnesli celo vse tri točke, ko je Šipek nevarno sprožil po tleh z osemnajstih metrov, žoga pa je za las švignila mimo leve vratnice gostujočih vrat.
7. krog Prve lige Telekom Slovenije
Kalcer Radomlje – Krško 2-2 (1-1)
Gledalcev
: 300
Strelci: Stoiljković 23., Barukčič 88. (11-m); Kramarič 26. (11-m), Baskera 71.
Opominjana: Cerar; Kramarič.
Sodniki: Damir Skomina (glavni sodnik), Bojan Ul, Grega Kordež (pomočnika), Roberto Ponis (četrti sodnik).
Delegat: Borut Knafelc (Koper)

Kalcer Radomlje: Ivačič, Kumer, Jakovljević (Jugovar 69.), Karamatić, Andjelković, Barukčič (K), Gajić (Šipek 60.), Cerar (Vidmar 76.), Nunić, Balić, Stoiljković. Na klopi: Andrić, Primc, Jazbec, Marinšek. Trener: Janez Žilnik.
Krško: Zalokar, Drnovšek (K), Vuklišević, Šturm, Pavić, Kramarič (Haljeta 87.), Dangubić, Urbanč (Sadiković 32.), Jurečič, Pušaver, Čeh (Baskera 66.). Na klopi: Račič, Špiler, Bučar, Dušak. Pomočniktrenerja: Radovan Karanović.

A.S.
Foto: Rok Zore

Oglasno sporočilo