Kamnik preplavil smeh in veselje preko 900 otrok ob Evropskem tednu mobilnosti

0
2645
Evropski teden mobilnosti, ki se začenja danes, v petek, 16. septembra 2016, in se bo odvijal vse do četrtka, 22. septembra 2016, bo letos ponovno povezal na tisoče evropskih mest, med njimi tudi Kamnik. V prizadevanjih za človeku in okolju bolj prijazne načine mobilnosti je bil današnji dan prav poseben. Dopoldan je namreč mestno jedro napolnil otroški smeh in veselje, saj se je na Glavnem trgu odvijalo druženje otrok kamniških šol in vrtcev. 

Ob Evropskem tednu mobilnosti se bodo odvijale številne aktivnosti, ki spodbujajo k pametni in trajnostni mobilnosti kot dobri investiciji. Akciji se, tako kot vsako leto, pridružuje tudi Občina Kamnik, ki skupaj s Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Kamnik ter ostalimi sodelujočimi pripravlja pestro dogajanje za vse generacije, od tistih najmlajših in vse do malo starejših občank in občanov naše občine. Tokrat se nam pridružujejo še policisti Policijske postaje Kamnik, ki bodo skupaj z redarsko službo Občine Kamnik na kolesih tekom celega tedna opozarjali na previdnost in na upoštevanje cestno-prometnih predpisov.

Uvod v Evropski teden mobilnosti smo v Kamniku v sodelovanju z Mladinskim centrom Kotlovnica in Domom kulture Kamnik začeli na Glavnem trgu, kjer je bilo med 8.30 in 12. uro organizirano druženje preko 900 otrok kamniških šol in vrtcev. Poskrbeli smo, da so se tisti iz oddaljenih šol in vrtcev brezplačno pripeljali z javnim prevozom (avtobusom), ki ga je omogočilo podjetje Kam-Bus, d. o. o. In ni jim bilo dolgčas. Predstavili so se jim gasilci, reševalci, gorski reševalci, policisti in člani AMD Kamnik. Otroci so zaplesali s plesno šolo Šin – Šin, skakali na napihljivem gradu, se zabavali s klovnom Žaretom in se veliko novega naučili ob predstavi o prometu, ki sta jo pripravila Zavod varna pot in Kam-Bus, d. o. o. Prav zabavno in poučno je bilo napoligonu Kolesarček, obilo smeha pa ob in na skakalnici Mini Planica. Obiskali so nassmučarski skakalci, otroci in vsi obiskovalci so lahko sodelovali v umetniško-ustvarjalnih in likovnih delavnicah ter veselo »čuha-puhali« po ulicah srednjeveškega mesta z vlakom iz Arboretuma Volčji Potok. Da pa je vse potekalo tako kot je treba, je skrbelo več kot 50 pridnih prostovoljcev.  

Ozaveščanju otrok o varnosti v cestnem prometu in o uporabi zdravju pomembnih prevoznih sredstev, kot je hoja, kolo, javni prevoz in podobno se je pridružil tudi župan Marjan Šarec.»Prav vsak lahko prispeva svoj kamenček v mozaiku pametne mobilnosti. In tisto najpomembnejše? Najpomembnejši je seveda vzor, ki ga odrasli dajemo našim najmlajšim občankam in občanom.«

Velikokrat se zdi, da majhni koraki v pravo smer nimajo resničnega učinka na okolico, a to ne drži – vaš korak prinaša številne koristi. Potujte pametneje in pomembno prispevajte k čistejšemu zraku, manj hrupnemu vsakdanu, boljšemu počutju, ne nazadnje pa tudi k uspešnosti mesta v duhu slogana letošnjega Evropskega tedna mobilnosti »Pametna mobilnost za gospodarsko uspešnost«.

Pestro dogajanje prav vsak dan Evropskega tedna mobilnosti tudi v Kamniku

Aktivnosti ob Evropskem tednu mobilnosti pa se za razliko od preteklih let, ko smo z dogodki obeležili le en dan v tednu mobilnosti, danes v Kamniku nikakor  ne zaključujejo. Prav vsak dan do četrtka, 22. septembra 2016, boste lahko potovali raznoliko, za vsako generacijo se bo našlo nekaj, pestro dogajanje pa si lahko ogledate tukaj.

Vabljeni torej na kamniške dogodke v sklopu Evropskega tedna mobilnosti.

Vir: Občina Kamnik

Oglasno sporočilo