Domžale – mesto svetovnih prvakov!

0
3150

V sredini septembra se je na prečudoviti Sardiniji odvijalo Svetovno prvenstvo v street show plesih. Udeležili so se ga tudi Domžalski plesalci iz Plesnega kluba Miki, domov pa so prinesli neverjetne uspehe.

V boj za medalje so se podale 4 skupine oziroma plesne točke, katere so se prav vse uvrstile v velika finala. Največji uspeh sta tokrat dosegla Maša Skočaj in Žiga Farkaš, ki sta svojemu naslovu državnih prvakov zdaj dodala še naslov svetovnih prvakov v kategoriji duo mladincev. V močni konkurenci sta s točko Be mine osvojila srca sodnikov in gledalcev in tako osvojila težko zasluženo zlato medaljo.

Z medaljo se je iz svetovnega prvenstva vrnila tudi formacija mladincev, ki so s točko WTF (Where they from) zopet ubranili naslov svetovnih podprvakov. Z izjemno dodelano scenografijo in kostumi so le še popestrili že tako odlične plesne korake in se okitili s srebrom.

Na najbolj nehvaležnem, a še vedno odličnem, 4. mestu je pristala formacija otroci. Državni prvaki so s simparično točko ”Na bazenu” vse spomnili na poletne počitnice, nasmejali gledalce in poželi velik aplavz.

V finalu so se za najboljša mesta borila tudi dekleta v mali skupini mladincev, katera so pokazala izjemen napredek od lanskega leta in s koreografijo ”When puppets get out of control” dosegle 6. mesto med veliko konkurenco.

Vseh naštetih uspehov pa seveda nebi bilo brez trenerskega tandema Andraža Mraka in Anje Jurič, ki stojita za vsemi koreografijami in omenjene plesalce vzgajata v vrhunske športnike in umetnike.

Trenerjema in vsem plesalcem iskreno čestitamo in jim želimo v prihodnosti še več takšnih uspehov in lepih plesnih trenutkov.

Tjaša Derstvenšek
.

svetovni (3)svetovni (2)svetovni (1)

 

Oglasno sporočilo