Kronika na območju Policijske postaje Domžale (21.11. – 27.11.2016)

0
2969

21.11.2016
TATVINA PARFUMOV V TRGOVINI  NA VIRU
Policisti  PP  Domžale  so  bili obveščeni o tatvini parfumov v trgovini na Viru.  Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec dne 21.11.2016  okoli  13.00  ure  iz  trgovine  izvršil  tatvino več različnih parfumov, v skupni vrednosti  5.349,11 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

22.11.2016
TATVINA JAKEN V TRGOVINI V DOMŽALAH
Policisti  PP Domžale so bili obveščeni o tatvini moških jaken v trgovini v Domžalah. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da sta neznana storilca dne   22.11.2016  okoli  12.13  ure  iz  trgovine  izvršila  tatvino  dveh, sivo črnih,  moških  jaken  s  kapuco, znamke Nike, v vrednosti 239,98 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

23.11.2016
ZASEG VOZILA NA PODLAGI 23. ČLENA ZPRCP
Policisti  PP  Domžale  so  imeli  na  Viru  v  postopku  voznika  osebnega avtomobila, za katerega je bilo ugotovljeno, da vozi vozilo brez veljavnega vozniškega  dovoljenja  in pod vplivom alkohola (0,96 mg/l). Na podlagi 23. člena  ZPrCP  je bil OA vozniku zasežen in odpeljan v hrambo. Zoper voznika so  policisti  na  pristojno  sodišče  zaradi  kršitev ZPrCP in ZVoz podali obdolžilni predlog.

23.11.2016
POSTOPEK Z VINJENIM VOZNIKOM OSEBNEGA AVTOMOBILA V  DOMŽALAH
Policisti  PP Domžale so bili s strani občanke obveščeni o vinjenem vozniku osebnega  avtomobila,  ki  je  vozil  vozilo  na relaciji od Vira proti Domžalam.  Policisti  so vinjenega voznika izsledili v Domžalah, v postopku pa  je  bilo ugotovljeno, da je osebni avtomobil vozil pod vplivom alkohola (1,17 mg/l). Vinjenemu vozniku je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje, katero bo skupaj z obdolžilnim predlogom poslano na pristojno sodišče.

23.11.2016
PRIJETA OSEBA PRI TATVINI V TRGOVINI V DOMŽALAH
Policisti  PP  Domžale  so  bili  obveščeni  o  prijeti osebi pri tatvini v trgovini  v  Domžalah.  Z  zbiranjem  obvestil  je  bilo ugotovljeno, da je osumljeni  dne  23.11.2016 okoli 17.40 ure v trgovini vzel paket alkoholnih pijač  Underberg,  v  vrednosti  3,49  EUR, pri čemer pa ga je pri izhodu iz trgovine zaustavila varnostnica in ga zadržala do prihoda policistov. Zoper osumljenega bodo policisti na pristojno sodišče podali kazensko ovadbo.

23.11.2016
TATVINA KOLESA S POMOŽNIM MOTORJEM V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini kolesa s pomožnim motorjem v  Domžalah.  Z  zbiranjem  obvestil  je  bilo  ugotovljeno,  da je neznani storilec  dne  23.11.2016  med  19.20  in  20.00  uro iz podhoda v Domžalah odtujil  tam  parkirano, zaklenjeno, kolo s pomožnim motorjem, znamke Tomos, Standard  25, rdeče barve, na katerem je bil nameščen črn kovček, v katerem je  bila shranjena varnostna, homologirana, čelada. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

24.11.2016
POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO NA PODREČJU
Policisti  PP  Domžale  so  bili  s  strani oškodovanca obveščeni o vlomu v stanovanjsko  hišo. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem  odprl  vrata  in  tako  prišel  v  notranjost,  kjer  je pregledal prostore,  vendar  iz hiše ni ničesar odtujil. Z nastalo škodo na vratih je lastnik oškodovan za okoli 100 Eurov. Policisti v zvezi z vlomom nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

24.11.2016
POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO V DOMŽALAH
Policisti  PP  Domžale  so  bili  s  strani oškodovanca obveščeni o vlomu v stanovanjsko  hišo.  Ugotovljeno  je  bilo, da so štirje neznani storilci s primernim  orodjem poskušali odpreti okno, vendar so bili s strani očividca prepodeni. Z nastalo škodo na oknu je lastnik oškodovan za okoli 500 Eurov. Policisti v zvezi z vlomom nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

24.11.2016
VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V SELO PRI IHANU
Policisti  PP  Domžale  so  bili  s  strani oškodovanca obveščeni o vlomu v stanovanjsko  hišo. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem  odprl  vrata terase in tako prišel v notranjost, kjer je pregledal prostore  in  izvršil tatvino za okoli 20.800 EUR gotovine v različni valuti in  nekaj  kosov zlatnine.  Z dejanjem je lastnik oškodovan za okoli 22.000 EUR. Policisti v zvezi z vlomom nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

24.11.2016
VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V DOMŽALAH
Policisti  PP  Domžale  so  bili  s  strani oškodovanke obveščeni o vlomu v stanovanjsko  hišo. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem odprl okno ter tako prišel v notranjost, kjer je pregledal prostore in  izvršil  tatvino  100 EUR gotovine ter nekaj kosov ženskih oblačil. Z dejanjem je lastnica oškodovana za okoli 500 EUR. Policisti v zvezi z vlomom nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

25.11.2016
VLOM V FRIZERSKI SALON V MENGŠU
Policisti  PP  Domžale  so  bili  s  strani oškodovanke obveščeni o vlomu v frizerski  salon.  Ugotovljeno  je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem odprl okno ter tako prišel v notranjost, kjer je pregledal prostore in  izvršil  tatvino  več  frizerskih pripomočkov, mobilnega telefona in 30 EUR gotovine.  Z  dejanjem  je  lastnica oškodovana za okoli 1500 EUR. Policisti v zvezi z vlomom nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

25.11.2016
VLOM V GARAŽO V DOMŽALAH
Policisti  PP  Domžale  so  bili  s  strani oškodovanca obveščeni o vlomu v garažo.  Ugotovljeno  je  bilo,  da je neznani storilec s primernim orodjem odstranil  ključavnico  obešanko  ter  iz  garaže odtujil lahki priklopnik, nosilnosti  750  kg,  komercialne  oznake  LP750, serijske številke 104220, letnik  1992,  modre  barve,  ki  je  prirejen  za prevoz šestih kanujev. Z dejanjem  je  lastnik oškodovan za okoli 250 EUR. Policisti v zvezi z vlomom nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

25.11.2016
ROP ZLATARNE V DOMŽALAH
Policisti  PP  Domžale  so  bili  s  strani  oškodovanke  obveščeni  o ropu zlatarne.  Ugotovljeno je bilo, da je neznani zamaskiran storilec s pištolo v  roki  vstopil  v zlatarno in od prodajalke zahteval, da se uleže na tla. Medtem  je vzel iz vitrine prodajnega pulta več kosov nakita in gotovino iz blagajne. Z dejanjem je lastnica oškodovana za okoli 3.000 EUR. Policisti v zvezi z ropom nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

25.11.2016 
PROMETNA NESREČA, KRŠITEV JAVNEGA REDA IN MIRU TER VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA V  DOMŽALAH
Policisti  PP  Domžale  so  imeli  v  Domžalah  v postopku voznika osebnega vozila,  ki  je  bil  udeležen  v prometni nesreči, pri tem pa je žalil drugo  udeleženko  prometne  nesreče. V postopku je bilo ugotovljeno, da je osebni  avtomobil vozil pod vplivom alkohola (0,68 mg/l). Vinjenemu vozniku je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje, katero bo skupaj z obdolžilnim predlogom poslano na pristojno sodišče.

27.11.2016
TATVINA ORODJA IZ ODKLENJENE GARAŽE V RAFOLČAH
Policisti  smo  bili  s  strani  oškodovanca  obveščeni o tatvini orodja iz garaže,  storilca  pa  je  oškodovanec  prepodil.  Z  ogledom kraja je bilo ugotovljeno, da je storilec v nočnem času prišel v odklenjeno garažo, ki je v  sklopu  hiše,  ter  iz nje odtujil več kosov gradbenega orodja (vrtalnik, žabo,  udarno  kladivo, vibro ploščo, vbodno žago itd…) v vrednosti okoli 7.000 EUR.  V  tem času se je oškodovanec s prijateljem ravno vrnil domov. Ker  se  mu  je  zdelo,  da  se  zapirajo  vrata  garaže, je odšel, skupaj s prijateljem, pogledat,  kaj se dogaja. V tistem trenutku je neznanec odprl vrata garaže in s solzivcem poškropil oškodovančevega prijatelja v obraz in zbežal  v  noč.  Pri  ogledu  kraja  dejanja  je  bilo  orodje  najdeno med skladovnico  drv za bližnjim kozolcem, kamor ga je storilec skril, da bi ga kasneje  odpeljal.  Vso orodje je bilo vrnjeno oškodovancu, za storilcem pa policisti še poizvedujejo.

Policisti  pri  terenskem  delu zaznavajo porast kaznivih dejanj »VLOMOV in TATVIN«.  V  zvezi s tem   naprošajo vse, da v primeru pojava ali koristnih  informacij,  ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh dejanj,  le  te  sporočijo  na  Policijsko  postajo  Domžale  (telefonska  številka 01/724-65-80),  na  brezplačno  telefonsko  številko  113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Vir: Policijska  postaja  Domžale 

Oglasno sporočilo