Kronika policijske postaje Domžale (od 20.2. do 26.2.2017)

0
2647

20. 2. 2017
VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim orodjem na vzvod, skozi pritlično okno jedilnice vlomil v stanovanjsko hišo ter iz notranjosti odtujil 400 EUR gotovine v različnih apoenih ter dva mobilna telefona znamke Iphone. Z dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za približno 1.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

20 . 2. 2017
ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA NA PODLAGI ZAKONA O PRAVILIH CESTNEGA PROMETA V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so imeli v Domžalah v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je osebni avtomobil vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola. Zaradi tega mu je bil na podlagi 23. člena ZPrCP, osebni avtomobil vozniku zasežen, zoper voznika pa bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

24.02.2017
POSTOPEK Z VINJENIM VOZNIKOM OSEBNEGA AVTOMOBILA V KRTINI PRI DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so imeli v Krtini pri Domžalah v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je vozil pod vplivom alkohola in vozil brez vozniškega dovoljenja. Zardi česar je izpolnjeval pogoje za odvzem vozila po 23. čl. ZPrCp, katero mu je bilo zaseženo in s pogodbeno avto-vleko AMZS odpeljano v hrambo. Zoper voznika sledi obdolžilnim predlogom na pristojno sodišče.

25 . 2. 2017
KRŠITEV JAVNEGA REDA IN MIRU NA VIRU TER PRIDRŽANJE
Policisti PP Domžale so na prireditvenem prostoru na Viru imeli v postopku osebo, katera se je pri upravljanju nalog varnostnika, do njega nasilno in drzno vedla in ga udarila. Na kar je bil s strani varnostnika in policistov obvladan, ker pa je obstajala nevarnost, da bo z kršitvijo v vinjenem stanju nadaljeval je bilo zoper njega odrejeno pridržanje. Zoper kršitelja sledi ustrezen ukrep.

26. 2. 2017
VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Prelogu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim orodjem na vzvod, skozi terasna vrata vlomil v stanovanjsko hišo ter iz notranjosti odtujil 200 EUR gotovine v različnih apoenih. Z dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za približno 500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Policisti pri terenskem delu zaznavajo porast kaznivih dejanj, predvsem s področja premoženjske kriminalitete (razne tatvine, vlomi v objekte, itd). V sled navedenega vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).
Policisti policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Vir: Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo