Kronika policijske postaje Domžale (od 6.2. do 12.2.2023)

0
476

6. 2. 2023
POVZROČITEV SPLOŠNE NEVARNOSTI

Policisti so bili obveščeni, da je neznanec tekom noči pred vhodna vrata enega izmed lokalov odvrgel goreč predmet in nato s kraja zbežal. Ugotovljeno je bilo, da je neznana oseba v jutranjem času pred vhod gostinskega lokala vrgel molotovko. Pri tem je nastala materialna škoda na predpražniku v višini 10 EUR.

7. 2. 2023
TATVINA ELEKTRIČNEGA SKIROJA

Policisti smo bili obveščeni o tatvini električnega skiroja. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz dvorišča stanovanjske hiše izvršil tatvino črnega električnega skiroja znamke Segway in s tem lastnika oškodoval za okoli 250 EUR.

8. 2. 2023
TATVINA MIZ IN STOLOV

Policisti so bili obveščeni o tatvini vrtne garniture. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec neovirano prišel na teraso enega izmed lokalov in izvršil tatvino več vrtnih stolov in miz. S tem dejanjem je oškodoval lastnika za okoli 500 EUR.

8. 2. 2023
VLOM V TOVORNO VOZILO

Policisti so bili obveščeni o vlomu v tovorno vozilo. Ugotovljeno je bilo, da je storilec neovirano pristopil do parkiranega in zaklenjenega tovornega vozila na katerem je s primernim orodjem razbil steklo na vratih prtljažnika ter iz notranjosti odtujil več kosov električnega orodja. Z opisanim je storilec lastnika oškodoval za okoli 1.200 EUR.

8. 2. 2023
NASILJE V DRUŽINI IN IZREČEN UKREP PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA

Policisti so bili obveščeni o nasilju v družini. Ugotovljeno je bilo, da je kršitelj s svojo zakonsko partnerko in njunim otrokom grdo ravnal, ju pretepal, jima grozil z grožnjo z neposrednim napadom na življenje in telo in ju s psihičnim nasiljem (vpitjem, žaljenjem, zmerjanjem) ter omejevanjem njunih enakih pravic spravljal v skupnosti v podrejen položaj. Policisti so osumljencu izrekli ukrep prepovedi približevanja, katerega je sodnik
potrdil in podaljšal na 15 dni. Policisti bodo zoper osumljenega podali tudi kazensko ovadbo na pristojno sodišče.

10. 2. 2023 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO
Storilec je s primernim orodjem na vzvod odprl pritlična balkonska vrata
ter tako vstopil v hišo. Hišo je pregledal ter lastniku vzel okoli 2.000
eur gotovine, s samim vlomom pa je napravil za še dodatnih 500 EUR škode na
objektu.

10. 2. 2023
VLOM V GOSTINSKI OBJEKT

Storilec je preko noči prišel do gostinskega lokala ter v stransko steklo vrgel vrtno mizo. Skozi nastalo odprtino je vstopil v notranjost, pregledal lokal ter izvršil tatvino okoli 3.000 EUR. Lastnika je skupno oškodoval za okoli 4.000 EUR.

11. 2. 2023
ZASEGI PREPOVEDANE DROGE

Policisti so imeli na območju upravne enote Domžale preko noči več postopkov z osebami, katere so posedovale manjšo količino prepovedane droge. Prepovedane substance so policisti osebam zasegli in jih bodo poslali v analizo. V primeru pozitivne analize bodo policisti zoper kršitelje uvedli hitri postopek z izdajo odločbe pri prekrškovnem organu.

11. 2. 2023
ZASEG VOZILA

Policisti so imeli v postopku voznico osebnega avtomobila, za katero je bilo ugotovljeno, da le tega vozi brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi navedenega so policisti vozilo voznici zasegli in ga s odpeljali v hrambo. Zoper voznico bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

12. 2. 2023
TATVINA KOLESA S POMOŽNIM MOTORJEM

Storilec je z ograjenega dvorišča stanovanjske hiše vzel gorsko in dekliško kolo znamke Scott. Z navedenim je lastnika oškodoval za okoli 2.400 EUR.


OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse  občane  opozarjamo, da v času praznikov in s tem povečane odsotnosti z domov,  ustrezno  zavarujejo  svoje  imetje,  poskrbijo,  da bodo vrednejši ustrezno shranjeni in zavarovani.

Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj,  hiš  in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod  različnimi  pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti, zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih   ravnanj  (največkrat  nad  starejšimi  osebami),  kjer  storilci zamotijo  oškodovance  (na  zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti  policijske  postaje  Domžale  naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli   posebnosti   (sumljive  osebe,  sumljiva  vozila,  itd)  ali pridobitve  koristnih  informacij,  ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih  dejanj,  le  te  sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska     številka     01/724-65-80),     na    elektronski    naslov
pp_domzale.pulj@policija.si,  na  brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo