Tigri stopnjevali tempo skozi celotno tekmo, a na koncu jih je povozil čas

0
2378

V Športnem parku Radomlje se je v soboto 13.5.2017 odvijala tekma Domžale Tigers proti Schwaz Hammers. Tigri so se borili celo tekmo, a na koncu klavrno izgubili.

Domžale Tigers 44-49 Schwaz Hammers  (7:14 / 21:21 / 2:7 / 14:7)

V prvi četrtini so se Tigri malo lovili, predvsem obramba, ki je prejela 2 touchdowna. Prav tako je napadu uspelo zadeti samo enkrat, za točke je bil zaslužen Matic Rutar z ujeto podajo Luka Kotnika (7:14). Sledila je četrtina z največ točkami na tekmi, obe ekipi skupaj sta dali kar 6 touchdownov, vsaka po tri. V drugi četrtini je blestel Luka Kotnik. Trikrat je pritekel v končno cono, dvakrat s tekom in enkrat z vračanjem žoge pri kickoffu (28:35).

V drugem počasu se je igra, kar se tiče števila točk umirila, a ekipi sta tako stopili na plin v obrambi, Tigri so dosegli tudi en safety (30:42). V zadnji četrtini pa sta se izkazali tako obramba, kot napad. Vsak je naredil svoj del naloge. V napadu se je Klemen Svetlin dvakrat odcepil od nasprotnikove obrambe in tako dosegel dva touchdowna s tekom. V obrambi pa je v zadnjih minutah tekmo Duane Jones izboril še žogo in si prisvojil fumble. Tekma se je klavrno zaključila, saj je Tigrom zmanjkalo časa le nekaj metrov pred končno cono da bi zmagali.

Za naslednjo tekmo se Domžalčani odpravljajo v Salzburg, kjer bodo igrali proti Salzburg Ducks. Tekma bo 28.5.2017.

Luka Kruljec
Oglasno sporočilo