Gradiško jezero priljubljen kraj za rekreacijo

0
4273

Vse več ljudi želi svoj prosti čas preživeti aktivno in zato je Gradiško jezero še kako primerno. Poleg hoje teka in vadbe na posameznih orodjih je okolica jezera in jezero samo primerno tudi za druge oblike rekreacije.
Hitro se približuje čas, ko se bomo odpravili na dopust, na morje, v planine, ob jezera, ter še kam. Do takrat mora biti naša postava top. Zato še kako prav pridejo vse oblike rekreacije in tudi supanje. Malce zapleteno se sliši, a v prevodu bi dejali veslanje v stoje, a šele potem, ko osvojimo vsaj osnovne veščine. Pred tem je to malce na kolenih, oziroma vseh štirih, malce v vodi in nad vodo, sicer pa zabavno predvsem za gledalce iz obale. Ker je vsak nakup, naj si bo še tako potrebnega športnega artikla, ki ga nujno rabimo za našo lepo postavo še kako potreben, ugotovimo, da je čez dan dva, mogoče tudi kakšnega več, ostal nekje v kotu pozabljen od nas, saj nas je začetna vnema minila. Ena izmed dobrih potez, ki so jo pripravili v Bananawayu je ta, da lahko proizvod preizkusiš in ne samo to, tudi svetujejo ti o tem, kaj bi bilo primerno glede na znanje, kraj supanja in na naše kilograme, ki jih nikoli ni žal premalo.
V ponedeljek 4. junija je bilo zato Gradiško jezero polno navdušenih suparjev, ki so se vozili sem ter tja in poskušali najti tisto desko, ki bo primerna njihovim sposobnostim, tudi finančnim. Če se samo spomnim, kako je bilo, ko so k nam prišli prvi bordi, snežne deske po naše in kako težko je bilo začetniku med vso množico takšnih in drugačnih oblik sestave in ne vem še česa izbrati pravo, tudi tokrat ni nič drugače, saj so deske začetniške-allround, sport, touring, in hitrejše-race, ko osvojimo vse kar nam sup ponuja in nudi. Seveda so s seboj pripeljali še celo paleto vesel, saj so vesla poglaviten del opreme. Poleg navedene opreme so nam predstavili še zaščitna sredstva in nam nasuli še kup nasvetov, ki jih velja upoštevati, a ne le pri nakupu supa, ampak tudi drugače, saj so velik poudarek dali varnosti na vodi. Predvsem zato, da bo supanje varno in nam bo v užitek, da bomo večkrat šli supat, mogoče tudi na Gradiško jezero. In preden se odpravite supat se le pozanimajte, če je supanje dovoljeno, da ne boste razočarani odšli domov.

DJD

 

Oglasno sporočilo