Najhitrejši je bil Anže Kovačič, ki je posegel po osebnem rekordu 24,22 sekunde

0
2902
dig

Pred Atletskim pokalom Slovenije za starejše mladince in mladinke je v Novi Gorici 23. septembra potekal še miting, ki so se ga udeležili štirje naši atleti, vsi so nastopili v teku na 200 metrov. Najhitrejši med njimi je bil Anže Kovačič, ki je posegel po osebnem rekordu 24,22 sekunde, kar je osmi dosežek na tej razdalji v zgodovini kluba.

Kot prvi je sicer v teku na pol stadionskega kroga nastopil v prvi skupini Janez Golja in s časom 25,17 sekunde osvojil tretje mesto. V drugi skupini se je nato s  štartnih blokov podala ostala trojica članov Atletskega kluba Domžale, med katerimi je bil najhitrejši Anže s časom 24,22 sekunde na petem mestu. Skupno je bilo to dovolj za osmo mesto. Ob močnem protivetru -2,0 m/s je kot osmi nastop končal Nejc Povše s časom 25,11 sekunde, s čimer je za 20 stotink sekunde popravil tudi osebni rekord. Slednjega je postavil letos julija na tekmi v Celju. Deseto mesto je osvojil Aljaž Kos Jamnik s časom 25,84 sekunde, ki je svoj najboljši rezultat na tej razdalji izboljšal za sedem desetink sekunde.

Janezu in Nejcu je tako le malo zmanjkalo, da bi se zavihtela na lestvico najhitrejših desetih, na kateri že od leta 1998 z odličnim časom 21,19 sekunde kraljuje Gregor Breznik. Na drugo mesto se  je lani zavihtel Luka Marolt z dosežkom 21,39 sekunde, na desetem mestu pa je Jure Aljančič, ki je leta 2014 200 metrov pretekel v času 24,93 sekunde.

DJ

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here