Odlično balinanje veteranov

0
1564

Balinarski športni klub Budničar Količevo je 10. oktobra 2018 pripravilo slovesnost ob zaključku letošnje balinarske lige veteranov. Blizu 200 navdušenih športnikov in rekreativcev je prejelo zaslužene nagrade za odlične uvrstitve v veteranski ligi. Letos je bilo na balinišču še posebej praznično, saj je bila slovesnost že dvajsetič po vrsti, zato priznanj niso prejeli le najuspešnejši tekmovalci in tekmovalke, temveč tudi prizadevni organizatorji, ki so se tudi letos potrudili in pripravili enkraten športno družabni dan.
V govoru se je Stane Žavbi, st. tudi eden pobudnikov veteranske lige, vrnil v leto 1998, ko so se balinarji s Količevega na njegovo pobudo, pobudo Marjana Prelovška, Petra Fišerja in Jerneja Škarja odločili za ligo veteranov in njen slovesni zaključek na Količevem. Na prvem tekmovanju je sodelovalo šest ekip, letos že 23 in več kot 150 balinarjev v posameznem letu uživa v tem športu. Žal se jih je v 20 letih že kar nekaj poslovilo, zato so se jih spomnili s hvaležno minuto tišine.
Govornik Stane Žavbi, st. se je ob 20-letnici spomnil, da se z največ naslovi lahko pohvalijo ekipe Gostilne Škarja s Prevoj, Duplice in BŠK Budničar, med najuspešnejšimi balinarji v tem veteranskem tekmovanju pa najdemo še: Društvo upokojencev Kamnik, Rekord -Sloga Ljubljana, Gostilno Bevc iz Lukovice in Gostilno Fronc s Količevega, pohvalil pa je prav vsakogar, ki je kadarkoli sodeloval v eni zmed ekip v teh 20 letih.
Vse sodelujoče vsa leta povezujejo tovarištvo, borbenost, prijateljstvo, pripravljenost na pomoč in medsebojno druženje. Vsega tega tudi v letošnji ligi ni manjkalo. Balinarji se namreč vseskozi še kako zavedajo gesla zdrav duh v zdravem telesu. Pri balinanju uživajo, se rekreirajo in veselijo prijateljskih srečanj.
»Čeprav je omejitev za tekmovalce veterane 50 let, smo vsi mladi, srčni in prijatelji, in čeprav v ekipah lahko sodeluje od 7 do 15 balinarjev, smo veseli prav vsakogar. Posebej sem vesel, da se nam v ekipah pridružuje čim več balinarka, ki jih še posebej pozdravljam,« je ob koncu dejal Stane Žavbi, st., dolgoletni član vodstva BŠK Budničar ter poudaril, da bodo gostitelji tudi ob 20-letnici bomo z veliko ljubezni in srčnosti poskrbeli za vse prisotne, saj je to balinarski praznik.
Poglejmo še rezultate: V skupini A je med osmimi ekipami zmagala ekipa ŠKARJA z 21 točkami, pred balinarji KOMENDA 2 z 19 točkami, tretje mesto pa je pripadlo BS TEHNIK s 16 točkami. V skupini B je prvo mesto osvojila ŠD Loka (19 točk), drugo KAMNIK 2 (17 točk), tretja pa je bila ekipa DU CERKLJE (16 točk). V skupini C je zmagala ekipa MENGEŠ 3 z 18 točkami, pred Domžale Bistrica, ki je osvojila 17 točk, s 16 točkami pa je tretje mesto pripadlo KU-BU.

Jubilejno 20. tekmovanje balinarjev veteranov pa je bilo priložnost tudi za podelitev priznanj, ki so jih prejeli: Stane ŽAVBI in Marjan PRELOVŠEK, ki sta v ligi od vsega začetka, ZLATO priznanje, BRONASTO Milan KOVAČ. Med ekipami je ZLATO priznanje pripadlo DU Kamnik, Škarja, BŠK Budničar in BK Duplica, SREBRNO priznanje pa so prejeli: DU Komenda, DU Mengeš, KU-BU Duplica in Sloga-Rekord Ljubljana
Vsem zmagovalcem in prejemnikom priznanj iskrene čestitke, v imenu organizatorjev Balinarskega športnega kluba Budničar Količevo pa: Dobrodošli tudi v prihodnjem letu na Količevem, vsem skupaj pa veliko prijetnih trenutkov v tekmovanjih v ligi in druženju.

Vera

Oglasno sporočilo