Vozila 14. vseslovenskega srečanja starodobnikov Vodice so se popeljala skozi Kamnik

0
3194

Včeraj dopoldan so se vozila 14. vseslovenskega srečanja starodobnikov Vodice popeljala skozi Kamnik. Na Glavnem trgu jih je pozdravil župan Marjan Šarec skupaj z županom Občine Vodice Acom Francem Šuštarjem in organizatorjem prireditve, predsednikom Moto cluba Mak Vodice Matjažem Kuhto.

Moto club Mak je klub ljubiteljev starodobnih vozil, ki ga je leta 2002 ustanovilo nekaj vodiških zanesenjakov, ljubiteljev starodobnih motorjev. Njihovo 14. srečanje po vrsti, ki ga  vsako leto pripravijo običajno na zadnjo soboto v mesecu avgustu, je bilo po številu udeleženih vozil rekordno. Na prireditvi so sodelovala starodobna vozila, in sicer motorji, motorji z prikolicami, avtomobili, vojaška terenska vozila in kmetijska mehanizacija.

Trasa je dolga 73 kilometrov, svojo pot pa so začeli izpred gasilskega doma Polje pri Vodicah, nadaljevali proti Skaručni, Vojskemu, Vesci, Selam, Šinkovmu turnu, Mengešu, Duplici in se ustavili v Kamniku.

Kot rečeno, jih je na Glavnem trgu pozdravil tudi župan Marjan Šarec, ki jim je zaželel srečno vožnjo ter se jim zahvalil za to, da so nas »zapeljali« v pretekle čase.

Ob plesu Folklorne skupine Kamnik so se vozniki starodobnih vozil popeljali proti Šutni, Podgorju in Križu, pot pa bodo s panoramsko vožnjo zaključili v Vodicah.

 

Vir: Občina Kamnik

Oglasno sporočilo