Državno prvenstvo v trialu, v Lukovici

0
1424

Vsi športi navdušujejo, nekateri bolj drugi manj, nekateri imajo številne oboževalce, drugi manj, a zato niso nič manj zanimivi.
Trial je šport, ki združuje kar nekaj prvin, prvič vonj po bencinu se pravi motociklizem, adrenalin, rekreacijo in kot ples skladnost gibov umetnost lovljenja ravnotežja in obenem premagovanja ovir. Je že res, da boste motor za trial dobili že za zelo nizko ceno in s tem rešili družinski proračun in se potem podali novim dogodivščinam nasproti. Ob tem ne pozabimo na varnost saj snovna oprema čelada, sčitniki, rokavice in obutev tudi ne presega nekih velikih zneskov in pripravljeni smo na vožnjo. Vožnja s trial motorji poteka pri majhnih hitrostih in tudi v predstavi za relacijske vožnje, za vožnjo po kolovozih in stezah, se več kot 80 km/h ne boste peljali. Se pa boste nadihali svežega zraka, prepotili, doživeli nekaj adrenalinskih izkušenj in se predvsem neizmerno zabavali. Za malce bolj adrenalinsko vožnjo so dobre betonske cevi, gume, palete in še kaj se najde, da se lahko pokaže pripravljenost tako motorja kakor tudi voznikov.
In ravno to so člani in članice AMD Lukovica postavili na poligonu za Avtomehaniko Kveder na Obrtniški ulici v Lukovici v soboto 11. maja in pripravili dobro obiskano tekmo za državno prvenstvo Slovenije. Žal je bilo dobro obiskana samo s strani tekmovalcev, kajti gledalcev je bilo zelo malo, čeravno je to šport pri katerem imamo veliko videti. Tokrat predvsem na sekcijah 6, 7 in 8 v gozdičku, kjer sta bila znanje in izkušnje predpogoj za uspešno premagovanje proge. In kako so se tokrat odrezali vozniki in voznice.

Tokrat so svoje znanje in spretnost pokazali tekmovalci in tekmovalke iz Italije Hrvaške in Slovenije in najboljši so prejeli pokale iz rok županje občine Lukovice Olge Vrankar in Marjana Kvedra. AMD Lukovica bo naslednjo tekmo pripravilo v centru AMZS na Vranskem, v jesenskem terminu.
DJD

Oglasno sporočilo