Šestnajst novih višjih gasilcev GZ Lukovica

0
1512
Med tem, ko so nekateri komaj stopili v hrame učenosti, so svoje šolanje končali višji gasilci v sklopu šolanj GZ Lukovica. Po novem programu šolanja smo tako v občini Lukovica, v različnih gasilskih društvih,  dobili šestnajst novih, višjih gasilcev.
Tako kot v šoli ob koncu šolskega leta,  jim je GZ Lukovica pripravila slovesno predajo oznak in napredovanj. V samo slovesnost nas je popeljala himna in strumni prihod tako tečajnikov, kot njihovih inštruktorjev, pod vodstvom  Katje Pervinšek gasilske častnice, namestnice vodje tečaja.
Nato smo prisluhnili Andreji Čokl, ki nam je predstavila, tako teoretični, kot praktični del šolanje. In če je teoretični potekal v prostorih PGD Prevoje, je bilo s praktičnem malce več težav, saj GZ Lukovica še nima poligona, kjer bi se lahko izpopolnjevali.
A je že tako, da se morajo gasilci in gasilke  večkrat znajti, naj si bo to pri požaru, naravni nesreči, ali ko se tiče denarja za delo. Tokrat je bilo največ višjih gasilcev iz PGD Blagovica, kar 10; iz PGD Prevoje 3; iz PGD Krašnja dva in iz PGD Lukovica 1. Zbranim so dobre želje izrekli še poveljnik GZ Lukovica Gašper Mav,  predsednik GZ Lukovica Robert Maselj in županja mag. Olga Vrankar. Slednja je novim višjim gasilcem čestitala za njihovo napredovanje za požrtvovalnost in željo pomoči ob vsakem trenutku. Ravno tako se je zahvalila inštruktorjem in predavateljem, ki nosijo levji delež pri izobraževanju novih članov in članicam ene izmed najbolj množičnih prostovoljnih organizacijah. »Ne glede na to, kam vas bo pot vodila, naj bo vaše delo uspešno in varno pri operativnem posredovanju in uspešno pot v gasilskih vrstah«, je na koncu vsem novim višjim gasilcem zaželela še voditeljica tokratne prireditve, Andreja Čokl.
DJD

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here