3. dobrodelni tek in pohod Osnovne šole Marije Vere je uspel

0
1705

Že tretje leto zapored smo na Osnovi šoli Marije Vere za učence, njihove starše, stare starše in ostale krajane Duplice pod vodstvom učitelja športa Tadeja Trobevška pripravili tek in pohod, ki je bil tudi letos dobrodelne narave. Zbrane prostovoljne prispevke bo šolski sklad namenil nakupu nadstandardnih učnih pripomočkov, pomagal pa bo tudi socialno šibkejšim učencem.

Prvi četrtek v oktobru je bil lep jesenski dan, kot nalašč za druženje, športno udejstvovanje in dober namen. Več kot dvesto naših učencev, njihovih staršev in ostalih udeležencev se nas je zbralo v Šmarci, poleg nogometnega igrišča. Najprej nas je učiteljica Petra ob spremljavi glasbe dobro ogrela in poskrbela, da se na progo teka in pohoda nismo podali hladnih nog. Znak za start je nekatere kar izstrelil proti cilju, drugi pa so se odločili za zmeren tek ali hojo.

Jesensko okrašena proga ob Kamniški Bistrici, kjer so za našo varnost skrbeli člani prostovoljnega gasilskega društva Duplica, nas je pripeljala v bližino travnika Kinološkega društva Duplica, kjer so nas na cilju že čakali člani Mestne godbe Kamnik in nam z igranjem dajali ritem. To pa še ni bilo vse. Pričakal nas je tudi bober Kopko, maskota Komunalnega podjetja Kamnik, ki so ga bili otroci še posebej veseli. Ponudil nam je zdrave prigrizke, ki jih je pripravila Zdrava šola, sadje in seveda vodo, ki jo pripravimo posebej za udeležence teka in pohoda.

Ko se je srčni utrip že malce umiril, so nas nagovorili ravnateljica ga. Violeta Vodlan, podžupan občine Kamnik g. Sandi Uršič in predstavnik Zavoda za turizem, šport in kulturo g. Franci Kramar. Vsi so izrazili zadovoljstvo in navdušenje nad športno prireditvijo, še posebej pa poudarili, da veliko pomeni dobrodelnost dogodka. Kasneje so se nam s tremi plesnimi točkami predstavile še učenke naše šole, ki se ukvarjajo z ritmično gimnastiko pod vodstvom Tjaše Šeme.

V sproščenem druženju in klepetu smo zaključili aktivno popoldne. Lepo je bilo videti nasmehe in zadovoljne obraze otrok, staršev in drugih, ki so sodelovali pri sedaj že tradicionalni prireditvi.

Velika hvala Komunalnemu podjetju Kamnik in njihovemu Kopku, Mestni godbi Kamnik, gasilcem PGD Duplica, Kinološkemu društvu Duplica in vsem zaposlenim z Osnovne šole Marije Vere, ki so pomagali pri organizaciji in izvedbi dobrodelnega teka in pohoda. Naslednje leto nas bo na startu zagotovo še več!

Tadej Trobevšek, prof. športne vzgoje

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here