Vprašanje za JKP Prodnik

0
1541

Ali bi lahko izvedeli, zakaj JKP Prodnik ne izpelje odvoza kosovnih odpadkov? V Trzinu je bil namreč le ta odpovedan zaradi virusa, sedaj, ko jih pokličeš, pa se delajo nevedne oziroma ti svetujejo, da odpadke v Dob odpelješ sam ali počakaš na jesen.
Lep pozdrav, Luka

Odgovor:

Javno komunalno podjetje Prodnik je tudi v času epidemije COVID-19 izvajalo vse nujne storitve, brez katerih si verjetno nihče od nas ne predstavlja življenja: varna oskrba s pitno vodo, nemoteno odvajanje odpadne vode in reden odvoz odpadkov. Na tem mestu se zahvaljujemo sodelavcem, ki so kljub izrednim razmeram ves čas opravljali svoje delo na terenu. V skladu z ukrepi Vlade Republike Slovenije pa je bilo z namenom preprečevanja širjenja novega koronavirusa v času epidemije prekinjeno izvajanje vseh ne nujnih storitev, med drugim tudi spomladanska akcija odvoza kosovnih in nevarnih odpadkov. Poleg tega, da so komunalna podjetja skladno z ukrepi Vlade lahko izvajala le nujne storitve, je namreč Nacionalni inštitut za javno zdravje strogo odsvetoval dotikanje odloženih odpadkov. Izvedba organiziranega odvoza kosovnih odpadkov v danih razmerah torej ni bila mogoča, prav tako načrtovanje novih datumov odvoza, saj nihče ni vedel, kako se bo epidemija razvijala, do kdaj bodo veljali ukrepi vlade in kakšni bodo.

Zaradi ukrepov Vlade RS je bil kratek čas zaprt tudi Center za ravnanje z odpadki Dob, katerega pa smo takoj, ko je bilo možno ponovno odprli, tako da je predaja kosovnih odpadkov našim uporabnikom omogočena vsak delovni dan (od ponedeljka do petka) od 14. do 20. ure in ob sobotah od 8. do 20. ure.

Šele s stabilnim umirjanjem epidemije in sproščanjem vladnih ukrepov smo lahko ponovno pričeli z načrtovanjem organiziranega odvoza kosovnih odpadkov. Z odvozom kosovnih odpadkov bomo nadaljevali postopoma, najprej v občini Trzin 26. in 27. maja. Po izvedeni akciji v občini Trzin je seveda načrtovan še odvoz v občinah Mengeš, Lukovica in Moravče, medtem ko je bila v občini Domžale akcija izvedena tik pred razglasitvijo epidemije. Datume odvoza po občinah bomo objavili na naši spletni strani, vsi uporabniki pa bodo urnike prejeli tudi po pošti.

Ob tem bomo skrbno spremljali zdravstvene razmere in v primeru zaostrovanja ukrepov prilagajali izvajanje storitev. Zdravje (tako zaposlenih kot uporabnikov) je vsekakor na prvem mestu. Zavedati se moramo, da bodo le zdravi delavci lahko opravljali komunalne storitve, ki so nujne za normalno življenje vsakega posameznika.

Uporabnikom se zahvaljujemo za razumevanje, v primeru vprašanj, vezanih na naše dejavnosti, pa jih vabimo, da obiščejo našo spletno stran, nam pišejo ali pokličejo.

Javno komunalno podjetje Prodnik d.o.o.

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here