Most – peš brv Podrečje

0
1285

Kdaj in za kolikšno ceno je bil zgrajen most čez Kamniško Bistrico pri Podrečju? Na mostovih po Sloveniji so zabeležene letnice in imena izvajalcev, česar v občini Domžale na novih mostovih ni videti. Zakaj je temu tako?

Most čez Kamniško Bistrico pri Podrečju je bil zgrajen leta 2009 v višini 246.238,34 EUR z DDV. Označitev mostov je bila do sedaj prepuščena izvajalcu storitev, morda pa v prihodnje razmislimo tudi o vašem predlogu.
(Urad župana Občine Domžale)

Na fotografijah so še dobro vidne izvrtine in vstavljeni plastični vložki, kamor je bila pritrjena tablica SCT 2009. Ta je bila odstranjena, ko se je v Domžalah pričela »mostičkomanija« glede na številne gradnje in popravila mostov, mostičkov in brvi. Ker se v Domžalah veliko sanira, adaptira in renovira, nas občane skrbi, da bo tudi ta most v bližnji prihodnosti prenovljen, nikjer ni namreč vidno, kdaj je bil zgrajen. Rezultat raziskave o potrebni sanaciji, ki jo opravi ustrezna služba po naročilu politike, je običajno potrditev naročniku oz. plačniku.

V Homcu so leta 2017 porušili 25 let staro peš brv in zgradili novo, v občinskih medijih pa objavili, da je bila stara 40 let. Prebivalci Homca se spomnijo, da je leta 1990 močno neurje odneslo brv na tej lokaciji čez Kamniško Bistrico in leta 1992 so zgradili novo. Takih objektov naj se ne bi menjalo v tako kratkem obdobju, razen če razlogi tičijo še nekje drugje… Morda tudi presežek denarnih sredstev v občinski blagajni?
(Uredništvo)

Iz tiskane izdaje časopisa Domžalsko-kamniške NOV!CE 4 2020

Oglasno sporočilo