4.041,13 EUR za igralo v gozdu. Za otroke gre, ne?

1
4048

Od višine se zvrti, pravi pesem, nam pa se je zvrtelo od stroškov za pravljične poti po Šumberku, ki segajo skoraj do neba.

Kaj potrebuje otrok za zdrav razvoj?
Ne le zrak in vodo…, potrebuje sobivanje z vrstniki, ljubezen družine, duhovno hrano…
In če se ob skulpturah na Šumberku veselimo ljubkih, estetskih podob, izjemne ideje, ki ni doma le pri nas, ampak v tujini, kjer je izjemno razvita kultura tematskih poti, potem se ob tem vprašamo le, zakaj moramo pri nas v Sloveniji vse, česar se lotimo, tako drago plačati. Nikoli končana zgodba. Super ideja s preplačanim zaključkom.
Otrok potrebuje knjigo, zato ne zaprimo knjižnic, knjigarn, potrebuje šolo in vrstnike, zato vendar odklenite šolska vrata, ker bodo posledice katastrofalne. Potrebuje tudi pravljični svet, kamor se zateče, ko je realnost, v kateri živi, zanj lahko tudi pretežka, saj zgodnje otroštvo briše mejo med resničnostjo in pravljico.
Zato naj bo še več pravljičnih poti, še več aktivnosti z vsebino v naravi, a za ceno, ki bo čim širšemu krogu otrok omogočala in dala pravico do kulturnega kruha. Naj bo več kulturnih prireditev, knjižnih novitet v knjižnicah, več in bolj enakomerno porazdeljenih. Denar, namenjen kulturi v najširšem smislu, porazdelite pošteno in namensko, z njim naj se ne polnijo žepi posameznikov.

_______________________________________________________________________

Vprašanja za župana Občine Domžale

V Pravljičnem Šumberku je Občina Domžale postavila novo leseno skulpturo- simpatični veverici na gugalnici, ki je še dodatno obogatila vsebino na hribu sredi Domžal. Občane zanima, kolikšen je strošek skulpture in postavitev le te.
Domžale, 28.10.202

Odgovor Občine Domžale:
Postavitev lesene skulpture, skupaj z montažo je znašala 4.041,13 EUR. Skulpturo je načrtoval, izdelal in montiral Matic Zakrajšek, s.p., Stavbno mizarstvo in tesarstvo.
Urad župana Občine Domžale

Iz prve roke lahko priporočimo kiparja ali mizarja, ki tako igralo naredi za 1.000 EUR.  Mi bi se proviziji ob tem odrekli.
Učna pot Drvošec v Cerknici. Estetsko, nevsiljivo, otrokom predstavljivo, predvsem pa mnogo ceneje.
Foto: bb

 

Po ogledu te, močno povečane in že kar strašljive skulpture lisice, je priporočljiv še obisk v živalskem vrtu, kjer bi otrok lahko dobil res pravo predstavo o njej.  

.

https://www.domzalske-novice.si/2019/12/09/poti-in-stranpoti-pravljicne-poti-sumberk/

https://www.domzalske-novice.si/2020/02/09/pravljicna-pot-za-pravljicno-ceno/

 

Oglasno sporočilo

1 KOMENTAR

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here