Kamničani z zmago v Pliberku na zaključnem turnirju srednjeevropske lige

0
774

Odbojkarji Calcit Volleyja so v tekmi 13. kroga srednjeevropske lige v Pliberku premagali domačo ekipo SK Zadrugo Aiich/Dob s 3:0 (19, 21, 21). V sredo, 10. februarja, jih v kamniški športni dvorani čaka še zadnja tekma rednega dela srednjeevropske lige, in sicer bo ob 20. uri, gostovala zagrebška Mladost.

SK Zadruga Aich/Dob – Calcit Volley  0:3 (-19, -21, -21)

Pliberk – Športna dvorana Pliberk, brez gledalcev, sodnika: Schirmbacher, Petsche (oba Avstrija).

SK Zadruga Aich/Dob: Landfahrer 1, Hruška 3, Steiner (L), Kühl 1, Miranda de Alcantara 6, Formela 11, Pušnik 5, Ferreira Garcia, Krassnig, Podlesny 3, Drobnič 10, Grabmüller. Trener: Matjaž Hafner.

Calcit Volley: Kos, Hribar (L), Bregar, Purić 7, Kosmina 11, Gasparini 15, Hebda, Klobučar 13, Jerončič, Brulec, Beravs, Štalekar 7, Plot (L), Mujanovič. Trener: Gregor Jerončič

Kamniški odbojkarji so v soboto doživeli hladen tuš v derbiju 19. kroga Sportklub prve odbojkarske lige za moške, ko v dvorani Tabor proti ekipi Merkur Maribor niso osvojili niti niza. Njihov trener Gregor Jerončič jim je po tekmi predvsem očital, da so bili premalo agresivni pri začetnih udarcih, ob tem pa so imeli premalo razpoloženih igralcev v napadu. Toda časa, da bi objokovali zamujeno priložnost, niso imeli, kajti le 20 ur pozneje jih je v Pliberku čakala morda že odločilna tekma za uvrstitev na zaključni turnir srednjeevropske lige. V primeru zmage bi se namreč Calcit Volley že uvrstil nanj, v primeru poraza pa bi morali v sredo doma premagati Mladost Zagreb in računati na to, da bo ACH Volley, čez teden dni doma premagal Dobljane. No, Kamničani so z dobro predstavo, ki je bila veliko boljša kot v Mariboru, vse dvome rešili že kar v Pliberku.

Kamničani, ki so v svoji dvorani Dobljane premagali s 3:1, so na povratni tekmi v Pliberku v tekmo vstopili zelo odločno in si ob boljšem začetnem udarcu hitro priigrali tri točke prednosti (6:3). Domačini so se jim sicer hitro približali le na točko zaostanka (6:7), vendar so jim Kamničani hitro pobegnili na plus štiri (12:8), nato pa na plus pet (15:10). Tudi po drugem polminutnem odmoru domačega trenerja Matjaža Hafnerja je bilo vse v znamenju razigrane kamniške ekipe, ki je Dobljanom pobegnila na 19:13, prednost šestih točk pa je bila tudi ob koncu niza.

Drugi niz bolje začela domača ekipa, ki je tudi prva prišla do prednosti treh točk, čeprav so Kamničani pred tem vodili še s 7:6. Toda Mitja Gasparini je izid že na 12. točki izenačil, z zvitim servisom Jana Klobučarja pa so Kamničani spet prišli do vodstva. Z asom kapetana Gasparinija so Jerončičevi varovanci prvič v drugem nizu nasprotniku pobegnili za dve točki (15:17), zato je Hafner vzel še svoj drugi polminutni odmor. Vendar to ni zaustavilo gostov, ki so z blokom Saše Štalekarja prišli do štirih zaključnih žog za vodstvo z 2:0 v nizih, drugo pa je izkoristil Gasparini.

Razigrani kamniški odbojkarji so z dobro igro nadaljevali tudi na začetku tretjega niza, ko so po lastni napaki domačinov že na začetku prišli do vodstva s 4:1. Vendar je veselje gostov trajalo le do sedme točke, ko so domačini po njihovi napaki izid izenačili. Prvič v tretjem nizu, s točko Konrada Formele so tudi povedli, 10:9, z blokom Mirande de Alcantare pa z 18:16. Žena 18. točki je sledilo novo izenačenje. Po najdaljši in najlepši točki dneva, ki jo je zaključil Klobučar, so Kamničani v končnico vstopili s točko prednosti, z blokom Štalekarja in uspešnim napadom Gasparinija pa so prišli do treh zaključnih žog. Tudi po zaslugi domače ekipe so izkoristili prvo in se že uvrstili na zaključni turnir, ki bo v Zwettlu.

Mariborčani so bili tokrat boljši nasprotnik

Odbojkarji Calcit Volleyja so v derbiju 19. kroga Sportklub prve odbojkarske lige za moške v gosteh izgubili proti Merkur Mariboru z 0:3 (-19, -25, -19). Že jutri kamniško ekipo čaka gostovanju v Pliberku v srednjeevropski ligi, kjer se bodo ob 18. uri, pomerili z domačo SK Zadrugo Aich/Dob.

Merkur Maribor – Calcit Volley   3:0 (19, 25, 19)

Maribor – Dvorana Tabor, brez gledalcev, sodnika: Ševc (Škofja Loka), Mertelj (Bled).

Merkur Maribor: Cafuta, Herman (L), Šket 11, Mulec 6, Detela, Možič 16, Košenina (L), Donik, Uremovič 2, A. Adžović, Planinšič 3, Kisiljuk, Ikhbayri 20, Kovačič. Trener: Sebastijan Škorc.

Calcit Volley: Kos, Hribar (L), Bregar, Purič 3, Kosmina 3, Gasparini 17, Hebda 2, Klobučar 12, Jerončič, Brulec , Beravs, Štalekar 6, Plot (L). Trener: Gregor Jerončič.

V obeh letošnjih medsebojnih tekmah so slavili kamniški odbojkarji, obakrat pa so do zmage prišli v petem nizu. Toda na lestvici so bili pred nocojšnjim obračunom s porazom več, tremi, in tremi točkami več, na drugem mestu Mariborčani. Po nocojšnji tekmi, ki so jo zasluženo dobili Mariborčani, je kamniški zaostanek že šest točk, tako da bodo, če ne bo prišlo do kakšnih presenečenj, končnico začeli s tretjega mesta. O prvem mestu pa bodo odločali odbojkarji Merkur Maribora in ACH Volleyja.

V tekmo so bolj nervozno vstopili gostje, ki so naredili veliko število lastnih napak. Tako so po že do takrat šesti lastni napaki Kamničanov domačini povedli z 12:8. Z dvema asoma Mitje Gasparinija so se gostje po polminutnem odmoru svoj zaostanek znižali le na točko (11:12), zato se je za polminutni odmor tokrat odločil Sebastijan Škorc. Po dveh novih točkah Ahmeda Ikhbayrija in bloku Alena Šketa pa so Mariborčani pobegnili za štiri točke (18:14). Sledil je še drugi polminutni odmor Gregorja Jerončiča, in ko je razigrani Gasparini s tremi zaporednimi točkami izid izenačil na 18:18, je vse kazalo, da bo prišlo do napete končnice. Vendar do nje ni prišlo, za Kamničane so bili usodni servisi Uroša Planinšiča, saj so z njimi Mariborčani spet prišli do štiri točk prednosti (22:18), z blokom Jana Mulca pa do vodstva z 1:0 v nizih.

Na začetku drugega niza so bili večinoma v prednosti domači odbojkarji, ki so tudi prvi prišli do treh točk prednosti (8:5), ko je bil v napadu uspešen razigrani Ikhbayri. S svojim prvim blokom na tekmi je Rok Možič poskrbel za mariborskih plus štiri (12:8) in tudi tokrat so Kamničani po polminutnem odmoru svoj zaostanek znižali na točko (13:14), z blokom Gasparinija pa so izid na 18. točki izenačili. Po pravi maratonski izmenjavi so gostje s točko Jana Klobučarja po dolgem času prišli do vodstva (21:20), toda po polminutnem odmoru so do prve zaključne žoge prišli domači odbojkarji. Z dvema zaporednima točkama, drugo je dosegel z asom, je zaključno žogo za izenačenje v nizih Kamničanom priboril Klobučar, a so nato domači odbojkarji po lastni napaki gostov izkoristili svojo tretjo.    

Tudi v tretjem nizu smo videli vrhunsko odbojko, v kateri pa so bili za odtenek boljši domači odbojkarji, ki so imeli več razpoloženih igralcev. Z blokom Mulca so prišli do štirih točk prednosti, po novih dveh zaporednih blokih, Mulcu se je pridružil še Možič, pa je bilo že 15:8 za Merkur Maribor. Kamničani niso bili več tako prodorni v napadu, kjer sta imela Gasparini in Klobučar premalo pomoči s strani soigralcev, pri zaostanku šestih točk (13:19) pa je vse kazalo na prvo letošnjo mariborsko zmago v medsebojnih dvobojih. Do nje so domačini brez večjih težav tudi prišli. Njihovo zmago je potrdil Rok Možič.

Calcit Volley

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here