Kronika Policijske postaje Kamnik (od 15.2. do 22.2.2021)

0
935

15.2.2021
PROMETNA NESREČA

V križišču Supernova se je zgodila prometna nesreča z manjšo materialno škodo, v kateri sta udeleženca izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu. Na kraju je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

ZASEG PREPOVEDANE SNOVI
Policistka je v Mostah kršitelju zasegla PVC vrečko z vršički neznane zelene rastline in PVC tubo z vršičkom neznane zelene posušene rastline za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo. Po analizi bo zoper kršitelja, uveden hitri postopek.

PROMETNA NESREČA Z LAHKIMI TELESNIMI POŠKODBAMI
V krožišču pri Supernovi je prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in pešec. Nesrečo je povzročil pešec, ki je hodil po površini, ki ni namenjena hoji pešcem in je nepravilno prečkal krožišče ravno v času, ko se je pripeljala voznica in vanj trčila. Nadobudnemu pešcu bo izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

16.2.2021
REALIZIRANA PRIVEDBA NA SODIŠČE

Policisti so na podlagi zaprosila Okrožnega sodišča v Ljubljani realizirali odredbo za privedbo zoper osebo, katera se ni sama zglasila na sodišče in ni prevzemala pošte. Sledi uradni zaznamek.

GLASNA GLASBA
Policisti so v Kamniku obravnavali kršitev po Zakonu o varstvu javnega reda in miru zaradi predvajanja glasne glasbe v stanovanju kršitelja, ki je po opozorilu s praznovanjem in s kršitvijo prenehal.

17.2.2021
VLOM V AVTOMAT S PRIGRIZKI

Neznanec je na Korenovi cesti preko noči nasilno vstopil v podjetje, kjer je iz avtomatov odtujil drobiž, pijačo in prigrizke in povzročil večjo škodo na avtomatu, kot je uspel pojesti in popiti. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na okrožno državno tožilstvo.

TATVINA DENARNICE
V trgovini Hofer je neznanec ogovoril starejšo občanko in jo med nakupovanjem zamotil v tem času pa je neznana ženska izvršila tatvino denarnice iz torbice, ki jo je oškodovanka imela v nakupovalnem vozičku. Sledi pregled video posnetkov iz trgovine in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

INTERVENCIJA
Policisti so na Medvedovi ulici obravnavali intervencijo, kjer se je pijan kršitelj nedostojno vedel do občana na naslovu. Razgrajaču je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

18.2.2021
POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO NA KRIŽU

Neznanec je z neznanim primernim orodjem na vzvod skozi vrata zimskega vrata hiše poskušal vlomiti, vendar v notranjost ni prišel in je od dejanja odstopil. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

ZASEG DROGE, HIŠNA PREISKAVA IN PRIDRŽANJE
Kamniški policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da se 32 letni občan ukvarja s preprodajo droge, katerega so prijeli na terenu neposredno na delu. Pri sebi je imel večjo količino prepovedane droge za preprodajo, ki je bila zasežena in poslana v analizo. Na podlagi pridobljene analize in odredbe so policisti opravili hišno preiskavo pri kateri so zasegli večjo količino neznane snovi rjave barve, (sum za heroin), neznane snovi bele barve (sum za kokain) in neznane snovi zelene barve rastlinskega izvora (sum konoplje) elektronsko tehtnico in 10 nabojev. Osumljeni je bil po opravljeni hišni preiskavi, zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, priveden k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.

19.2.2021
PROMETNA NESREČA S POBEGOM

Na makadamskem parkirišču pred Zdravstvenim domom Kamnik je voznik zaradi nepravilnega premika z vozilom trčil v parkirano vozilo, ga poškodoval in s kraja odpeljal ne da bi oškodovanki nudil podatke. Policisti so z zbiranjem obvestil povzročitelja izsledili in mu izdali plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

ZASEG PREPOVEDANE SNOVI NA ZIKOVI
Policista sta na Zikovi ulici kršitelju zasegla PVC vrečko z vršički neznane zeleno-rjave posušene snovi in neznano posušeno zeleno-rjavo rastlino zvito v cigaret, rastlinskega izvora za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo. Po analizi bo zoper kršitelja, uveden hitri postopek.

NAJDEN DENAR NA BANKOMATU
Občanka se je zglasila na policijski postaji in prinesla najden denar, ki ga je našla na bankomatu NLB v trgovini Mercator na Kovinarski cesti 36.
Napisan zapisnik o najdenih stvareh, občan/ka, kateri je pozabil denar pa se lahko zglasi na policijski postaji in denar prevzame.

20.2.2021
NEDOSTOJNO VEDENJE

Policisti so v Mostah obravnavali intervencijo, kjer je kršitelja zmotilo, da sta občana hodila po njegovem ozemlju, nakar je prišlo med njima do prerivanja in pretepa. Obema kršiteljema je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

21.2.2021
INTERVENCIJA V GOLICAH

Policisti so obravnavali intervencijo, kjer sta se med seboj zaradi uporabe služnostne poti sprla soseda in se v dogodku med seboj drzno in nasilno vedla. Obema kršiteljema je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

22.2.2021
NAJDENA ČRNA DENARNICA Z LOGOTIPOM KAČJEGA PASTIRJA

Občan se je zglasil na policijski postaji in prinesel črno denarnico iz umetnega materiala na zadrgo z logotipom kačjega pastirja, v kateri ni nobenega osebnega dokumenta je pa večji znesek denarja.
Napisan zapisnik o najdenih stvareh, občan/ka, ki je izgubil denarnico na Zikovi ulici 2, naj se zglasi na policijski postaji in denarnico prevzame.

Vir: Policijska postaja Kamnik

Oglasno sporočilo